Mīkstu, gaisīgu un ārkārtīgi garšīgu pīrādziņu recepte!

 

1

Mūsu piedāvātā rauga mīkla pīrādziņiem atšķiras no visiem labi ierastās. Pīrādziņi sanāks gaisīgi, mīksti un neticami gardi, atgādinot vairāk virtuļus ar pildījumu.

“Zeltene.lv” deg nepacietība padalīties ar pašu gardāko pīrādziņu recepti. Varat tos cept saldus vai sāļus, jo pildījums derēs jebkāds. Mani iecienītākie ir ar ķiršiem, rīsiem ar zaļumiem vai sautētiem kāpostiem. Gardums!

Rauga mīkla pīrādziņiem

2

SASTĀVDAĻAS (VIDĒJI 30 PĪRĀDZIŅIEM):

1 sausā rauga iepakojums vai 50 g parastā

pusotra glāze silta piena

4 ēdamkarotes cukura

21 ēdamkartote miltu

2 olas

2/3 glāzes augu eļļas

šķipsniņa sāls

 

PAGATAVOŠANA:

Siltā pienā lieciet raugu, pievienojiet cukuru un 6 ēdamkarotes miltu, visu samaisiet, apklājiet un lieciet 30 minūtes siltā vietā.

3

Istabas temperatūras olas sakuliet, pievienojiet sāli.

4

Pievienojiet miltus, ielejiet eļļu un maisiet mīklu tā, lai neliptu pie rokām.

Darbvirsmu ieziediet ar augu eļļu (ar miltiem neapbērt!), lieciet tur mīklu, apklātu ar salvetīti, un atstājiet to uz 30 minūtēm. Pa to laiku varat pagatavot pildījumu.

5

Sadaliet mīklu mazos gabaliņos un izveidojiet no tiem pīrādziņus. Atstājiet tos vēl uz 15 minūtēm.

6

Turpmākās darbības ir atkarīgas no pagatavošanas veida. Ja cepsiet pīrādziņus cepeškrāsnī, apziediet tos ar sakultu olas dzeltenumu vai stipru tējas novārījumu, ja vēlaties cept uz pannas, tad atstājiet viņus tādus, kādi ir.

7

Pīrādziņus 180°C temperatūrā cepiet 25 minūtes, ja uz kārtīgi uzsildītas pannas vidējā eļļas daudzumā.

Varu pateikt, ka man pirmo reizi sanāca tik gaisīgi cepeškrāsnī cepti pīrādziņi. Baidījos, ka no rīta tie būs zaudējuši savu apetelīgumu, taču nē! Tie paliekt ik pat svaigi!

Lasi arī: Gards pīrāgs ar vistas gaļu un sezama sēklām

Noteikti padalieties ar šo recepti, lai arī citas mājsaimnieces cienā savus viesus ar brīnumgardiem pīrādziņiem!

www.takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

COMMENTS

  • <cite class="fn">zv</cite>

    Es taisu parasto rauga mīklu un cepu pīrāgus uz pannas eļļā, jo nav cepeškrāsns, sanāk ļoti labi un gardi….

Pievienot komentāru