Rauga mīkla: labākā recepte, no kuras sanāks gaisīgi speķa pīrādziņi

(mīklas precīzas sastāvdaļas raksta pirmajā lapā, spiežot pogu atpakaļ)

Rauga mīkla PAGATAVOŠANA:

Siltā pienā lieciet raugu, pievienojiet cukuru un 6 ēdamkarotes miltu, visu samaisiet, apklājiet un lieciet 30 minūtes siltā vietā.

Rauga mīkla

Istabas temperatūras olas sakuliet, pievienojiet sāli.

4

Pievienojiet miltus, ielejiet eļļu un maisiet mīklu tā, lai neliptu pie rokām.

Darbvirsmu ieziediet ar augu eļļu (ar miltiem neapbērt!), lieciet tur mīklu, apklātu ar salvetīti, un atstājiet to uz 30 minūtēm. Pa to laiku varat pagatavot pildījumu.

5

Sadaliet mīklu mazos gabaliņos un izveidojiet no tiem pīrādziņus. Atstājiet tos vēl uz 15 minūtēm.

Rauga mīkla

Turpmākās darbības ir atkarīgas no pagatavošanas veida. Ja cepsiet pīrādziņus cepeškrāsnī, apziediet tos ar sakultu olas dzeltenumu vai stipru tējas novārījumu, ja vēlaties cept uz pannas, tad atstājiet viņus tādus, kādi ir.

7

Pīrādziņus 180°C temperatūrā cepiet 25 minūtes, ja uz kārtīgi uzsildītas pannas vidējā eļļas daudzumā.

Varu pateikt, ka man pirmo reizi sanāca tik gaisīgi cepeškrāsnī cepti pīrādziņi. Baidījos, ka no rīta tie būs zaudējuši savu apetelīgumu, taču nē! Tie paliekt ik pat svaigi!

Lasi arī: Gards pīrāgs ar vistas gaļu un sezama sēklām

Noteikti padalieties ar šo recepti, lai arī citas mājsaimnieces cienā savus viesus ar brīnumgardiem pīrādziņiem!

 

Arī garšīgi un jums vajag pamēģināt – Biezpiena pīrādziņi ar āboliem, neieslēdzot cepeškrāsni! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

www.takprosto.cc

COMMENTS

Leave a Comment