Neatbrīvojieties no banānu un apelsīnu mizām, jo tās noderēs!

Apelsīnu miziņas izmantošana

Vienmēr ņemiet vērā, ka vislabākie ir tieši organiskie apelsīni un to miziņas, taču ja jums tādi nav pieejami, ņemiet vienu ēdamkaroti citronu sulas, vienu ēdamkaroti galda etiķa un izšķīdiniet tos vienā glāzē ūdens, lai atbrīvotos no ikviena pesticīda, kas atrodams apelsīna miziņā.

1. Uzlabo gremošanas trakta darbību

Saskaņā ar ājurvēdu, mazliet rūgtā un skābenā apelsīnu miziņa spēj atrisināt dažādus kuņģa darbības traucējumus, palīdz izvadīt gāzes, neitralizē kuņģa skābi, dedzināšanu un sliktu dūšu. Tās sastāvā ir d-limonēna ēteriskā eļļa, kas spēj samazināt kuņģa skābes daudzumu, kā arī normalizē kuņģa darbību.

2. Bezmiegs

Apelsīnu miziņās ir ēteriskās eļļas, kas spēj nomierināt prātu, palīdz ātrāk iemigt un nomierināt nervus. Lietojiet apelsīnu miziņas, kad dodaties vannā, vai arī uzlieciet vārīties katliņu ar ūdeni, kurā ievietotas apelsīnu miziņas, lai atbrīvotos no bezmiega un uzlabotu garastāvokli.

3. Slikta elpa

Tā vietā, lai izmantotu mutes dobuma atsvaidzinošus līdzekļus, pakošļājiet apelsīnu miziņu – problēma tiks atrisināta.

4. Līdzeklis pret paģirām

Sajauciet apelsīna miziņu kopā ar sāli un lieciet tos vārīties ūdenī vidēji 20 minūtes. Līdzko maisījums būs atdzisis, izdzeriet to un atbrīvojieties no paģirām.

Lasi vēl: Es atbrīvojos no aknes nedēļas laikā!

5. Blaugznas

Iemērciet pa nakti apelsīna miziņu ūdenī. Iegūto ūdeni nākamajā dienā ieklājiet matos, lai atbrīvotos no nepatīkamajām blaugznām. Tas palīdz gan attīrīt, gan mīkstināt jūsu matus.

6. Ādas kopšana

Apelsīnu pīlings palīdz atbrīvoties no pinnēm, tumšajiem plankumiem, atmirušajām ādas šūnām, tumšajiem lokiem zem acīm, sausas ādas, turklāt sniedzot ādai vēl nebijušu mirdzumu. To var izmantot kā līdzekli, kas palīdz atbrīvoties no iedeguma – atliek vien sajaukt to ar pienu vai biezpienu.

Banānu mizas izmantošana:

1. Zobu balināšana

Vienu reizi nedēļā ar banānu miziņas iekšējo mīksto daļiņu kārtīgi iztīriet zobus, lai atbrīvotos no tumšajiem plankumiem un izbalinātu tos. Skaistu smaidu ir iespējams panākt arī bez agresīvu ķīmisko vielu palīdzības.

2. Apavu tīrīšana

Ar banānu mizu lieliski iespējams notīrīt ādas apavus. Atliek vien ar banānu miziņas mīksto daļiņu notīrīt ādas apavus, lai panāktu to spīdumu un palielinātu izturību.

3. Palīdz atbrīvoties no kārpām

Izrādās, ka banānu miziņa spēj lieliski atbrīvot no kārpām. Viss, kas jums jādara – piestipriniet gabaliņu banānu mizas pie kārpas. Dariet to uz nakti un vismas vienas nedēļas garumā. Alternatīvs risinājums ir arī banānu mizas ieberzēšana kārpas skartajā ādas apvidū, vēlams to darīt katru dienu.

4. Galvassāpes

Jā, banānu mizas var palīdzēt arī tad, ja jums sāp galva! Viss, kas jums jādara – pielieciet banānu mizu pie pieres vai deniņiem.

5. Cīņa pret grumbiņām

Banānu mizām piemīt unikālas spējas izlīdzināt grumbiņas un nostiept ādu.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment