Neatkārtojamas! Draudzene, kas dzīvo Beļģijā, iemācīja man cept īstas beļģu vafeles – maiga garša un kraukšķīga garoziņa

Foto – Unsplash

Beļģu vafeles ir neatkārtojamas! Tie, kas tās ēduši, zina, par ko ir stāsts. Bet tiem, kas tās nav ēduši – noteikti ir jāpamēģina. Starp dažādām kūkām, sāļajām uzkodām un konditorejas izstrādājumiem, beļģu vafelēm konkurentu nav.

Šo gardumu pamatoti uzskata par vienu no labākajiem Eiropas desertiem. Pastāv simtiem recepšu gan saldajos, gan sāļajos variantos, tomēr tradicionālās beļģu vafeles nemaz nav tik viegli “atdarināt”. Un šādas īstās receptes ir nākušas no paaudzes paaudzē.

Šīs vafeles var pasniegt gan brokastīs kā gardēžu desertu, gan arī tās ēst dienas laikā, tās ēd kopā ar: krējumu, ogām, sīrupiem, saldējumu vai šokolādi. Un, kā jau minēts, galvenie gatavošanas noslēpumi ir pareiza to gatavošana! Un to gan prot ne kurš katrs.

Ir nianses, kuras ir jāņem vērā, lai vafeles izdotos tādas, kā šajā rakstā jūsmojam. Un tātad:

1) Ja receptē ir minēts sviests – svarīgi to ir izkausēt iepriekš, pirms pievienot mīklā.
2) Ja receptē ir minētas olas, atdaliet dzeltenumus no baltumiem.
3) Nekad negatavojiet mīklu “iepriekš” – tai vienmēr jābūt svaigai!
4) Ja receptē ir minēts skābais krējums vai jogurts – to pievieno kā pēdējo pirms olu baltumiem.

Foto – Unsplash

Un te būs arī recepte, kā pagatavot klasiskās beļģu vafeles elektriskajā vafeļu pannā!

Sastāvdaļas:

Olas – 2 gab.
Cukurs – 100 grami (vairāk, ja vēlaties, lai vafeles būtu saldākas)
Piens – 250 ml
Milti – 100-150 grami
Sviests – 50 grami (ja vēlaties, varat iztikt bez tā)
Sāls – pavisam nedaudz

Lasi vēl: Pufīgas un aromātiskas vafeles brokastīm – pamēģini!

Pagatavošanas metode:

Foto – Unsplash

1. Sviestu izkausējiet katliņā.

2. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem.

3. Sajauciet dzeltenumus ar cukuru, pienu, sviestu un kārtīgi samaisiet.

4. Olu baltumus sakuliet un pievienojiet šķipsniņu sāls.

5. Maigi iejauciet baltumus piena maisījumā un maisiet ar karoti. Piens nedrīkst būt auksts kā no ledusskapja!

6. Uzkarsējiet vafeļu cepamo pannu. Uz katras sekcijas ielieciet ēdamkaroti mīklas un cieši aizveriet vāku. Gatavojiet saskaņā ar vafeļmašīnas norādījumiem. Vidēji tas nozīmē, ka ir jācep 2 līdz 4 minūtes.

7. Pēc brītiņa varat paskatīties, kā izskatās vafeles – ja uz tām ir parādījusies zeltaina garoziņa, droši ņemiet ārā un pasniedziet!

Vafeles varat pasniegt gan ar skābo krējumu, gan augļiem, gan ar ogām, gan šokolādi vai ievārījumu. Kā vien vēlaties! Labu apetīti!

Leave a Comment