Nekādā gadījumā šādi nelaistiet augus karstumā: 6 biežāk pieļautās kļūdas, kuru dēļ zaudēsiet visu ražu

Karstums, kas nesen izveidojies daudzos reģionos, piespiež dārzkopjus mainīt laistīšanas stratēģiju.

Tomēr ir daudz dārzkopju, kuri laista augus tāpat kā vēsajos periodos. Šāda pieeja var novest pie daudzu dārzeņu kultūru ražas zuduma.

Tātad, kādas tieši ir kļūdas, ko karstajās dienās pieļauj daudzi zemes gabalu īpašnieki? Uz šo jautājumu atbildēja pieredzējusi dārzkopības eksperte un blogere Belinda Millere.

Laistīšana dienas laikā

Dienas stundas nav labākais laiks, kad karstumā laistīt augus. Fakts ir tāds, ka pilieni var “pārvērsties” lēcās. Ja tas notiek, saules stari nopietni kaitēs dārzeņu kultūrām. Augu laistīšana dienas laikā arī pašiem dārzniekiem rada nopietnas briesmas: nav vēlams strādāt dārzā vai laukā pusdienlaika karstumā, jo tas var kaitēt fiziskajai labsajūtai.

Lapu laistīšana

Karstumā ir vēlams veikt laistīšanu tikai zem saknēm. Neievērojot šo ieteikumu, augi var saskarties ar bīstamām kaitēm.

Ātra, intensīva laistīšana

Karstumā nevajag uzreiz ķerties pie bagātīgas laistīšanas. Sākumā augsni nepieciešams viegli aplaistīt ar ūdeni. Tiklīdz šis šķidrums ir uzsūcies, var sākt pilnvērtīgu laistīšanu.

Nepareizs šķidruma daudzums

Bieža, bet ne bagātīga laistīšana karstumā ir nepareiza stratēģija. Augus var laistīt retāk. Jālieto ievērojams šķidruma daudzums. Pretējā gadījumā ūdens neiesūksies augsnē pietiekamā dziļumā, ātri iztvaikos un vienkārši nesasniegs saknes.

Spēcīga ūdens strūkla

Laistot dobes ar spēcīgu ūdens strūklu, augsnes virskārta var tikt erodēta. Šādā situācijā augu sakņu sistēma būs īpaši neaizsargāta.

Auksts ūdens

Daži dārzeņu audzētāji uzskata, ka karstumā dārza kultūrām ir noderīgs zemas temperatūras ūdens. Patiesībā auksts ūdens noteikti kaitēs augam: tas saskarsies ar stresu un, iespējams, ies bojā. Pat karstā laikā augu laistīšanai jāizmanto mēreni silts ūdens.

Šo kļūdu novēršana palīdzēs jums saglabāt ražu pat karstās vasaras dienās!

Leave a Comment