Noslēpumaini marinētie tomāti, ar kuriem mani iepazīstināja vīramāte

3.Sagatavotās burkas piepilda ar verdošu ūdeni līdz augšai, pārklāj ar vākiem un ļauj pilnībā atdzist (tas prasīs apmēram pusstundu).

4.Tagad ielejiet ūdeni atsevišķā katlā. No vienas burkas vajadzētu iegūt apmēram 600 ml. Šeit pievienojiet cukuru un sāli. Samaisiet, uzvāriet un vāriet pāris minūtes. Pievienojiet etiķi, samaisiet un ļaujiet vārīties vēl vienu minūti.

5.Karsto marinādi pārlej tomātiem līdz pašai augšai un uzskrūvē burkai ar vāku. Apgrieziet un labi aptiniet ar segu. Ļaujiet tomātiem un plūmēm atdzist.

Burkas labi stāvēs visu ziemu, arī istabas temperatūrā. Jebkurā laikā jūs varat pagatavot šādu burku ar aromātiskiem un sulīgiem tomātiem, lai pabarotu gan savu ģimeni, gan dārgos viesus.

Turklāt plūmes var izmantot arī citu ēdienu pagatavošanai. Piemēram, var cept gaļu ar plūmēm – ziemas vidū noteikti varēsi pārsteigt visus.

Marinētu tomātu garšas variācijas

Marinētus tomātus var pielāgot dažādām garšām, pievienojot dažādas sastāvdaļas un garšvielas. Dažas populāras variācijas ietver:

Pikantie tomāti: Pievienojiet burkās dažus čili piparus vai čili pārslas, lai piešķirtu tomātiem asumu.

Garšaugu tomāti: Izmantojiet dažādus svaigus garšaugus, piemēram, rozmarīnu, timiānu vai baziliku, lai piešķirtu tomātiem unikālu garšu.

Citrusaugu tomāti: Pievienojiet burkās citrona vai laima šķēles, lai piešķirtu marinējumam vieglu citrusaugļu garšu.

Medus un sinepju tomāti: Pievienojiet nedaudz medus un sinepju sēklas marinādei, lai iegūtu saldenu un pikantu garšu.

Marinēšanas padomi un triki

Lai nodrošinātu, ka jūsu marinētie tomāti ir garšīgi un ilgstoši uzglabājami, ievērojiet šos padomus un trikus:

Izvēlieties kvalitatīvus tomātus: Izvēlieties tikai svaigus, nesabojātus un cietus tomātus, lai nodrošinātu, ka tie saglabā savu formu un tekstūru pēc marinēšanas.

Sterilizējiet burkas un vāciņus: Vienmēr rūpīgi sterilizējiet burkas un vāciņus, lai izvairītos no baktēriju iekļūšanas marinējumā.

Pareizā proporcija: Izmantojiet pareizas sastāvdaļu proporcijas marinādei, lai nodrošinātu līdzsvarotu garšu un ilgstošu uzglabāšanu.

Atdzesēšana: Pēc sterilizēšanas ļaujiet burkām atdzist istabas temperatūrā un pēc tam glabājiet tās vēsā, tumšā vietā.

Pārbaudiet blīvējumu: Pārliecinieties, ka burku vāciņi ir cieši noslēgti un nav noplūdes, lai nodrošinātu, ka tomāti saglabājas svaigi.

Marinēti tomāti ir lielisks veids, kā saglabāt vasaras garšas un baudīt tās visu gadu. Tie ir viegli pagatavojami un pielāgojami dažādām garšām, padarot tos par daudzveidīgu un garšīgu papildinājumu jūsu virtuves arsenālam.

Sekojot šiem padomiem un trikiem, jūs varēsiet izveidot perfektus marinētus tomātus, kas iepriecinās jūs un jūsu ģimeni jebkurā gada laikā.

Izbaudiet šo recepti un eksperimentējiet ar dažādām garšām, lai atrastu savu iecienītāko kombināciju!