Noslēpums ir atklāts – kā mājas apstākļos pagatavot gardi mīkstos kliņģerus, gluži kā no konditorejas

Izcep partiju un izbaudi mūsu piedāvātās pārklājuma idejas.

Kanēļa-cukurs, ķiploku-Parmezāns, ranch mērce un citas.

Kā pagatavot siera mērci

Mazā katliņā izkausē 1 ēdamkaroti sālīta sviesta vidējā siltumā.

Pievieno 1 ēdamkaroti kviešu miltu un maisa, līdz savienojas. Turpini gatavot un maisīt 1 minūti.

Lēnām iecilā ½ glāzes pilnpiena. Maisa nepārtraukti līdz vārīšanās temperatūrai.

Lasi vēl: Es iemācījos, kā iztīrīt dezodoranta traipus no krekliem, tagad man ar tiem nav problēmu

Ļauj maisījumam vārīties, līdz tas pārklāj karotes muguru, aptuveni 1 minūti.

Noņem no uguns un pakāpeniski iecilā (¾ glāzes) rīvēta vidēja cietības Čedaras siera (iesakām neizmantot iepriekš rīvētus sierus), līdz izkusis un gluds.

Pievieno sāli un pēc vēlēšanās šķipsnu čili pulvera.

Sastāvdaļas

¾ glāzes piens

¼ glāzes ūdens

3 ēdamkarotes cukura

1 paciņa aktīvā sausā rauga (2 ¼ tējkarotes)

2 ½ glāzes kviešu miltu

2 ēdamkarotes sālīta sviesta, mīkstināta

1 ¼ tējkarotes sāls

5 glāzes ūdens

1/3 glāzes cepamā soda

1 olu dzeltenums, viegli saputots

1 ēdamkarote auksta ūdens

¼ tējkarotes sāls

Pagatavošanas norādījumi

Mīklas pagatavošana

Mazā katliņā uz nelielas uguns uzsilda un maisa pienu, ¼ glāzes ūdens un cukuru līdz silti (105°F–115°F / 40°C–46°C).

Ielej lielā bļodā visu, kas aprīkota ar mīklas āķi.

Pārkaisa raugu; ļauj stāvēt līdz putas veidojas, aptuveni 5 minūtes.

Pievieno miltus, sviestu un 1 ¼ tējkarotes sāls.

Maisa lēni 2–3 minūtes, laiku pa laikam notīrot malas.

Maisa vidēji zemu ātrumu 6–8 minūtes, līdz veidojas mīksta mīkla.

(Mīklai jāattālinās no bļodas malām, bet jābūt nedaudz lipīgai. Ja pārāk lipīga, pievieno vēl dažas tējkarotes miltu.)

Mīklas mīcīšana

Izvelk mīklu uz tīras, sausas darba virsmas.

Pāris reizes mīca, saliekot un spiežot, veido bumbu.

Novieto viegli eļļotā bļodā, apgroza, lai pārklātu virsmu.

Pārklāj un ļauj siltā vietā uzrūgt līdz divkāršai apjomam, aptuveni 1 stundu.

Mīklas rullēšana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 425°F (220°C).

Lielu cepampapīru izklāj uz cepešpannas.

Izdur mīklu un sadala astoņās daļās.

Katru daļu rullē un stiepj 30 collu garumā (aptuveni 76 cm).

Ja mīkla nesanāk izstiept, pārklāj un ļauj atpūsties 10 minūtes.

Preču formēšana

Veido U formas.

Pārliec galus pāri divreiz, tad pacel galus pāri U formas apakšai; nospied, lai saliptu.

Preču vārīšana

Plašā katlā sajauc 5 glāzes ūdens un cepamo sodu; uzvāra līdz vieglai vārīšanai.

Ar caurduri iemērc preces pa vienai 10 sekundes.

Izņem un liek uz papīra dvieļiem.

Novieto preces 2 collu (5 cm) attālumā uz sagatavotās cepešpannas.

Cepšana un pabeigšana

Mazā bļodiņā sajauc olu dzeltenumu ar 1 ēdamkaroti auksta ūdens.

Preces apziež ar olu maisījumu.

Pārkaisa rupjo sāli (ja izmanto).

Cep līdz dziļi zeltaini brūnai, 11–13 minūtes.

Atdzesē nedaudz uz režģa; pasniedz siltas.

Kanēlis-cukurs: Izlaist sāls pārkaisīšanu. Apziež kliņģerus ar izkausētu sālītu sviestu un pārkaisa kanēļa-cukuru.

Pasniedz ar pūdercukura vai krēmsiera glazūru.

Ķiploki-Parmezāns: Izlaist sāls pārkaisīšanu. Apziež ar pirkta ķiploku sviestu un pārkaisa rīvētu Parmezānu un itāļu garšvielas.

Pasniedz ar marinara mērci.

Lai labi garšo!