Pabalsts senioriem zobu ārstēšanai un protezēšanai

Ventspils pilsētas pašvaldība informē, ka vienu reizi gadā Ventspilī deklarētie pensionāri, personas ar invaliditāti, Černobiļas AES avārijas seku likvidācijas dalībnieki un politiski represētās personas, kurām piešķirts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss, var saņemt pabalstu zobu ārstēšanai un zobu protezēšanas izdevumu kompensēšanai.

Lai saņemtu pabalstu, personai Sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums, kam pievienots kārtējā gadā izsniegts izdevumus apliecinošs dokuments par zobu ārstēšanu vai protezēšanu. Izdevumus apliecinošajam dokumentam par zobu ārstēšanu ir jābūt izsniegtam periodā, kad personai ir piešķirts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss.

Ventspils pilsētas Sociālais dienests pabalstu piešķir 50% apmērā no izdevumiem, kas norādīti palīdzības pieprasītāja iesniegtajā maksājumu apliecinošā dokumentā, bet ne vairāk kā 55,00 eiro gadā.

Šī gada 11 mēnešos Ventspils pašvaldības atbalstu zobu ārstēšanai saņēmušas 200 personas par kopējo summu 6 689 eiro. 2018. gadā no pašvaldības budžeta šim mērķim novirzīti 10,7 tūkst. eiro.

Iegūt papildu informāciju par visiem Ventspils pilsētas pašvaldībā pieejamajiem pabalstu veidiem var Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10, Ventspils pilsētas Sociālā dienesta Pārventas filiālē, Talsu ielā 39, Ventspilī un Iedzīvotāju informācijas centrā, Tārgales ielā 4, Ventspilī (Pārventas bibliotēkas 1. stāvā).

Leave a Comment