Padalīšos noslēpumos kā mājās pagatavot aromātisku desu

Mājās mans vīrs ir tas, kurš gatavo visus gaļas ēdienus. Man īsti nepatīk gatavot, bet viņš visu zina par gaļu un mīl to darīt. Un mājās cepta desa cepeškrāsnī ir viņa firmas ēdiens.

Godīgi sakot, pat mana vecmāmiņa ciematā to nekad nebija tik garšīgi gatavojusi. Kad mans vīrs gatavo, es vienkārši stāvu viņam blakus un dodu vērtīgus norādījumus.

Un šodien es vēlos dalīties ar jums viņa firmas receptē, kuru es pamanīju, stāvot blakus viņam virtuvē.

Pašdarināta desa cepeškrāsnī

Sastāvdaļas

1 kg cūkgaļas

200 g teļa gaļas

100 g speķa

2 ķiploka daiviņas

2 olas

sāls

piparu maisījums

cukurs

1 m cūkgaļas zarnas

Sagatavošana

1.Vispirms labi jāizmazgā zarnas. Mums tās ir veikalā pirktas, jau nomazgātas un sālītas, bet mēs tās tomēr nomazgājam vēlreiz. Tad tās jāpārlej ar aukstu ūdeni, pievienojot nedaudz etiķa. Un jāatstāj tā uz stundu.

2.Tālāk mēs sagatavojam pildījumu. Lai to izdarītu, visa gaļa un speķis jāsamaļ gaļas mašīnā.

3.Tad maltajai gaļai pievieno garšvielas pēc garšas, nedaudz cukura, ķiploku un olas. Pēc tam kārtīgi samaisi un sakuļ.

4.Pēc tam, izmantojot gaļas mašīnu, piepildiet zarnu ar gaļu. Neaizsieniet galus.

Lasi vēl: Mana recepte gaisīgam saldumam, kas pagatavots no biezpiena

5.Pēc tam desu liek cepeškrāsnī un cep līdz gatavībai. Ik pa laikam caurdur desu ar zobu bakstāmo, lai izvadītu gaisu. Pārliecinieties, ka desa nesaplaisā un nepārcepas. Tagad varat pasniegt karsto, aromātisko ēdienu.

Pašcepta desa cepeškrāsnī sanāk neticami garšīga. Mans vīrs saka, ka viss noslēpums ir izvēlēties labu gaļu un vienmēr pievienot nedaudz teļa gaļas. Tādā veidā iegūstat mazāk tauku, un garša ir daudz labāka. Un vēl – nekad neaizmirstiet par ķiplokiem. Galu galā, tas ir gardas pašceptas desas atslēga. Ja jums tas garšo, varat to pievienot vairāk. Bet nepārspīlējiet, lai saglabātu gaļas garšu.

Starp citu, desu var arī slēgt burkās, ja tā jāuzglabā ilgu laiku. Mēs parasti gatavojam nelielas porcijas, bet šī ir laba pagatavošanas metode. Tas ir ērti, ja desas burciņu var vienkārši atvērt, kad vien vēlas. Vai jūs gatavojat mājās gatavotu desu?