Veca armēņu kūkas recepte, kas ir viegli pagatavojama un garšo kā no smalka restorāna

Salda, mājās gatavota biezpiena kūka ir īsta dāvana visiem saldummīļiem un desertu cienītājiem. Diemžēl daudzu produktu un preču cenas pieaug, bet jūs joprojām vēlaties palutināt sevi, savu ģimeni vai bērnus ar kaut ko saldu.

Piedāvājam jums armēņu kūkas “Egīne” recepti. Neticami maigs kārums un gards krēms.

Pašdarināta biezpiena kūka

Sastāvdaļas kūkai

400 g biezpiena

600 g miltu

200 g cukura

2 olas

šķipsniņu sāls

300 g skābā krējuma

Sastāvdaļas krēmam

1 l piena

150 g cukura

4 dzeltenumi

200 g sviesta

50 g cietes

10 g vaniļas cukura

šķipsniņu sāls

Neaizmirstamākā “Egīna”

Kūkas izcelsme ir dzīvu diskusiju objekts interneta lietotāju vidū. Daži uzskata, ka “Egīne” ir modificēts “Napoleons”. Pastāv versija, ka šī recepte nemaz nav no Armēnijas. Varbūt tā ir no kādas citas austrumu valsts, taču deserta nosaukums patiešām ir armēņu. Tas nozīmē “vērsts pret sauli”. Tas izklausās neticami skaisti. Esam pārliecināti, ka saldums ar šādu nosaukumu nevar pievilt.

Sagatavošana

1.Biezpienu ievietojiet dziļā bļodā un pievienojiet cukuru, šķipsniņu sāls, 2 olas. Vispirms sajauciet sastāvdaļas ar karoti, pēc tam saputojiet tās līdz gludai vienmērīgai masai ar iegremdējamo blenderi. Pievienojiet kopējai masai skābo krējumu un vēlreiz saputojiet maisījumu ar blenderi.

2.Tagad biezpiena masai pakāpeniski jāpievieno milti. Dariet to lēnām, lai mīklu varētu viegli samaisīt ar karoti. Kad lielākā daļa miltu ir bļodā, pievienojiet cepamo pulveri un vēlreiz samaisiet. Pēc tam pievienojiet pārējos miltus.

3.Vispirms mīciet kūku bļodā, izmantojot karoti. Kad tas kļūst neērti, novietojiet mīklu uz galda un turpiniet mīcīt. Sarullējiet mīklu nelielā desiņā un sadaliet to 6 atsevišķos gabalos. Ievietojiet katru gabalu maisiņā un ievietojiet mīklu ledusskapī.

4.Kamēr mīkla atdziest un atpūšas, sāksim gatavot krēmu. Katliņā ar biezu dibenu sajauciet dzeltenumus, daļu piena un cukuru. Rūpīgi samaisiet maisījumu, pievienojot šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru un cieti. Pārliecinieties, ka neveidojas nevajadzīgi kunkuļi. Pievienojiet atlikušo pienu un vāriet krēmu uz lēnas uguns, līdz tas sabiezē.

Lasi vēl: Padalīšos noslēpumos kā mājās pagatavot aromātisku desu

5.Katru mīklas apli no visām pusēm apkaisa ar miltiem un izrullē cepamās pannas lielumā. Ar dakšiņu izveido pēc iespējas vairāk caurumu katrā mīklas loksnē. Cep Egīne kūkas kārtas 10 minūtes 180 grādos.

6.Kad krēms ir gandrīz atdzisis, pievienojiet tam sviesta gabaliņu. Saputojiet maisījumu līdz gludai vienmērīgai masai. Pēc tam, kad kārtas ir pilnībā atdzisušas, pārklājiet kūku ar krēmu un izrotājiet to ar atlikušo kārtu drupačām. Ieteicams kūku atstāt ledusskapī visu nakti.

Svētku mājās gatavota biezpiena kūka

Egīnas kūku var pasniegt pat uz liela svētku galda, kur pulcējas trokšņaina kompānija. Varat pievienot sezonas augļus. Piemēram, zemeņu, persiku, nektarīnu, meloņu vai ķiršu gabaliņus. Ja ļausiet desertam ievilkties, jūs iegūsiet vienkārši dievišķu garšu. Tikpat neaizmirstamu kā noslēpumainās skaistules Egīnas skatiens.