Pamēģini arbūzu vēl neierastā veidā, tas būs salds un sāļš vienlaikus

Smalki dūmakains, viegli pikants un kārdinoši salds.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

2 tējkarotes granulēta cukura
1 1/2 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes kūpinātas paprikas
1/8 līdz 1/4 tējkarotes piparu
1 mini arbūzs vai 1/2 standarta lieluma arbūza
1 laims, pārgriezts uz pusēm

1.pagatavošanas solis:

Ieslēdziet grilu un ļaujiet tam uzkarst 10 līdz 15 minūtes.

Pagatavojiet garšvielu maisījumu, nelielā bļodiņā sajaucot cukuru, sāli, kūpināto papriku un piparus.

2.pagatavošanas solis:

Noskalojiet un nosusiniet arbūzu un novietojiet to uz griešanas dēlīša.Nogrieziet katru arbūza galu.

Pagrieziet arbūzu tā, lai tas balstītos uz viena no tikko izveidotajiem plaknajiem galiem. Pārgrieziet to gareniski uz pusēm. Novietojiet arbūza pusītes ar griezto pusi uz dēlīša un sagrieziet 1 cm biezās šķēlēs. Tad salieciet šīs lielākās šķēles un atkal sagrieziet tās uz pusēm, lai iegūtu trīsstūrveidu.

3.pagatavošanas solis:

Ja vēlaties būt īpaši uzmanīgi, samitriniet salocītu papīra dvieli ar neitrālu eļļu un ar otiņu uzklājiet to uz režģiem. Kamēr grils ir tīrs un ļoti karsts, arbūzs nedrīkstētu pieķerties.

Novietojiet šķēles uz karstā grila un cepiet katru pusi uz augsta ieslēguma, līdz parādās grila pēdas – 2 līdz 3 minūtes no katras puses. Miziņai joprojām jābūt zaļai, nevis sažuvušai.

Lasi vēl: Es vairs nelietoju nekādas gēllakas; Nagu kopšana mājas apstākļos

4.pagatavošanas solis:

Ar knaiblītēm izņemiet šķēles no grila un novietojiet tās uz paplātes ar malām, lai notecinātu sulas. Izspiediet laima sulu un pārkaisiet katru šķēli ar garšvielu maisījumu. Baudiet uzreiz.

 

Leave a Comment