Paņemu paciņu biezpiena un pagatavoju ātro uzkodu: derēs jebkurš pildījums, nav vajadzīgs raugs – tas aizņem tikai 15 minūtes

Vai vēlaties pagatavot gardu un sāta sajūtu apmierinošu plātsmaizi tikai 15 minūtēs?

Šī recepte ir ideāls risinājums ātrām un sātīgām brokastīm vai vakariņām.

Sastāvdaļas:

Biezpiens – 100 g;

Ola – 1 gab .;

Milti – 80-90 g;

Skābs krējums – 0,5 ēdamkarotes;

Sāls un cukurs – šķipsniņa;

Cepamais pulveris – 1/3 tējk;

Jebkurš pildījums (sēnes, dārzeņi, desa, siers).

Sagatavošana:

Sajauc olu, biezpienu, sāli, cukuru, skābo krējumu.

Izsijā miltus ar cepamo pulveri un samīca mīklu (nedaudz pielips pie rokām, tas ir normāli, nepievieno daudz miltu). Ietiniet to plēvē un ļaujiet tai nostāvēties 10 minūtes.

Ieeļļojiet rokas un pannu ar eļļu. Veido plātsmaizi atbilstoši pannas izmēram.

Cep uz vidējas uguns, zem vāka, 5 minūtes.

Apgrieziet plātsmaizi un apsmērējiet to ar kečupu un majonēzi.

Pievieno savu iecienīto pildījumu (piemēram, apceptas sēnes un sīpolus), pārkaisa ar sieru un zaļumiem.

Uzliek vāku un cep 8 minūtes, līdz gatavs.

Plātsmaize sanāk garšīga ar jebkuru pildījumu. Labu apetīti!


Padomi: varat izmantot jebkādus miltus: kviešu, pilngraudu, griķu. Lai iegūtu sulīgāku garšu, pievienojiet mīklai dažus zaļumus.

Brokastis, dienas pirmajā maltītē, spēlē būtisku lomu cilvēka vispārējā veselībā un labklājībā. Kaut gan daudzi cilvēki izvēlas izlaist brokastis laika trūkuma vai neapetītes dēļ, pētījumi un eksperti uzsver to svarīgumu. Šeit ir detalizēts pārskats par brokastu nozīmi un to ietekmi uz cilvēka veselību.

Enerģijas avots

Pēc nakts miega, ķermeņa glikogēna krājumi ir izsmelti, un brokastis palīdz atjaunot enerģijas rezerves. Tas ir īpaši svarīgi, lai nodrošinātu produktīvu dienu, jo smadzenēm un muskuļiem nepieciešama degviela optimālai funkcionēšanai

Metabolisma palīdzība

Ēdot brokastis, mēs aktivizējam savu metabolismu, kas palīdz sadedzināt kalorijas visas dienas garumā. Tas var palīdzēt svara kontrolē, jo ēdienreižu izlaišana var novest pie pārmērīgas ēšanas vēlāk dienas laikā.

Uzlabo koncentrēšanās un veiktspējas līmeni

Brokastis palīdz uzlabot koncentrēšanās spējas, atmiņu un veiktspēju. Īpaši svarīgi tas ir skolēniem un darbiniekiem, kuriem nepieciešama augsta kognitīvā funkcija. Pētījumi rāda, ka cilvēki, kuri ēd brokastis, parasti uzrāda labākus rezultātus izglītības un profesionālajā jomā.

Uzturvielu uzņemšana

Brokastis nodrošina būtisku vitamīnu un minerālvielu uzņemšanu, kas nepieciešama labas veselības uzturēšanai. Pilngraudu produkti, augļi, dārzeņi un olbaltumvielu avoti, piemēram, olas un piena produkti, nodrošina organismu ar nepieciešamajām uzturvielām.

Lasi vēl: Vārīt vai nevārīt? Kā pareizi sasaldēt tomātus vasarā, lai ziemā tie būtu tieši kā no dārza?

Garastāvokļa stabilizācija

Regulāras brokastis palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs, kas var novērst garastāvokļa svārstības un uzlabot emocionālo labsajūtu. Zems cukura līmenis asinīs var izraisīt aizkaitināmību un koncentrēšanās traucējumus.

Labsajūta

Cilvēki, kuri regulāri ēd brokastis, mēdz būt veselīgāki un tiem ir mazāks risks saslimt ar dažādām hroniskām slimībām, piemēram, sirds slimībām un cukura diabētu. Pilnvērtīgas brokastis ar augstu šķiedrvielu saturu un veselīgām taukvielām palīdz uzturēt optimālu sirds un asinsvadu veselību.

Labāka svara kontrole

Pētījumi liecina, ka cilvēki, kuri ēd brokastis, parasti ir slaidāki un viņiem ir mazāks ķermeņa masas indekss (ĶMI) salīdzinājumā ar tiem, kuri izlaiž brokastis. Tas ir saistīts ar to, ka regulāras brokastis palīdz uzturēt vielmaiņu aktīvu un novērš pārēšanos vēlāk dienā.

Leave a Comment