Ļoti vienkāršs veids, kā pagatavot lielisku mājas šķiņķi! Tas aizstās visus veikalā pirktos un recepte ir ļoti vienkārša
Populārs ēdiens daudzās virtuvēs, kas sastāv no maltas vai sagrieztas gaļas, kas tiek veidota kā rullis, pildīta ar dažādiem ingredientiem un pēc tam cepta vai vārīta. Tā ir daudzpusīga recepte, kuru var pielāgot pēc garšas un pieejamajiem produktiem.
Parasti izmanto malto gaļu (cūkgaļu, liellopu, vistas vai tītara gaļu). Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
Gaļu nomazgā un liek vārīties. Noņemiet putas. Vāra zem vāka uz mazākā karstuma. Pēc 2 stundām pievieno lauru lapu, piparu graudiņus, sāli, sīpolu. Pēc stundas mēli izņem, tūlīt ievieto aukstā ūdenī un pēc tam nomizo. Cūkgaļu vāra kopā 3,5 stundas.
Kad stilbs un auss ir pārnesti no katla citā traukā, mēli ievieto atpakaļ karstajā buljonā. Pēc tam izņem kaulus no stilbiņa un atdala gaļu no auss.
Visu gaļu sagriež nelielos gabaliņos, liek bļodā, pievieno oregano piparus un caur presi izspiestu ķiploku. Rūpīgi samaisa, pievieno 50 ml buljona un ievieto cepamā apvalkā. Gaļu veido vēlamajā formā: taisnstūra vai apaļā.
Lasi vēl: Ļoti viegli franču salāti “Madam”, kas ir aromātiski un svaigi
Sastāvdaļas:
Cūkgaļas stilbiņš (priekšējā daļa) – 1600 g
cūkgaļas auss – 400 g
liellopa mēle – 400 g
sīpols – 1 gab.
sāls – 2 ēd.k
melnie pipari – 7 gab.
garšvielas – 2 tējk.
ķiploki – 4 daiviņas
lauru lapa – 2 gab.
Rullim jābūt ļoti blīvam. Aiztaisa malas un liek ledusskapī uz nakti. Šķiņķi sagriež porcijās. Var glīti iesaiņot pārtikas papīrā, apsiet ar linu diegu, iegūstot arī vizuālu baudījumu. Labu apetīti!