Pasīvā agresija: smaidot iegrūst dunci mugurā. Raksturīgi vīramātēm!

Kas ir pasīvā agresija? To piedzīvojis gandrīz katrs (un kāds regulāri tā izturas pret citiem). Tomēr šāda uzvedība tiek apspriesta reti, raksta la.lv portāls veselam.lv.

Par šādiem cilvēkiem parasti saka – viņai ir slikts raksturs. Vai – viņš ir enerģētiskais vampīrs. It kā viņi neko sliktu nedara, bet pēc komunikācijas ar šādu cilvēku jūtamies ļoti slikti. Daudzi nezina, ka pie vainas nav ezoterika un vampīri. Gluži vienkārši tāds cilvēks, ar kuru ir tik grūti, patiesībā regulāri pret jums izturas ar pasīvu agresiju.

Pasīvi agresīva uzvedība ir sociāli pieņemamā veidā izrādīta agresija, uzbrucējam acīmredzami nepārkāpjot sociālās normas, skaidro psiholoģe Jeļizaveta Pavlova.

Kad meklēju materiālus rakstam, pēkšņi sapratu, kur tieši var atrast daudz pasīvi agresīvas reakcijas: forumos, kur sievietes sūdzas par vīramātēm!

Lūk, daži piemēri par pasīvo agresiju:

Ziemassvētkos vīramāte man uzdāvināja kārbiņu ar ievārījuma burciņu. Kad atvēru dāvanu, viņa teica, ka ievārījums domāts visiem viesiem, ne tikai man, bet kārbiņu viņa grib saņemt atpakaļ.

Lasi arī: Sajūta tāda, ka atkal bandītu laiki sākušies! Rīdzinieks sašutis par autonomas darbinieku attieksmi

Kāzu fotosesijas laikā vīramāte vērsās pie fotogrāfa ar lūgumu uzņemt ģimenes foto – četratā, bez manis. Biju gatava noskūpstīt šo mazo, plikgalvaino cilvēku, kad viņš iebilda: “Piedodiet, cienītā, bet jūsu ģimenē tagad ir vairāk nekā četri cilvēki. Līgavai jābūt katrā attēlā!”

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment