Vasarā katram no mums ledusskapī ir svaigi dārzeņi. Gurķi ir neatņemama uztura sastāvdaļa, ko pievienojam salātiem vai ēdam ar piedevām.
Bieži gadās, ka dārzeņi kļūst mīksti. Lai to novērstu, jāzina daži noslēpumi.
Novītuši gurķi maina savu tekstūru un garšu, tāpēc, lai tie saglabātu kraukšķīgumu, atcerieties dažus dzīves knifus.
Kā saglabāt gurķus kraukšķīgus
Lai saglabātu gurķu kraukšķīgumu, nomazgājiet dārzeņus un nosusiniet tos ar papīra dvieli. Pēc tam ievietojiet tos silikona maisiņā ar rāvējslēdzēju un aizveriet.
Lai gurķus ilgāk uzglabātu, ietin tos papīra dvielī, kas ilgākā laika periodā uzsūks mitrumu no dārzeņiem.
Lasi vēl: Mīlestības horoskops nedēļai no 7. līdz 13. jūlijam stāsta, ka šajā nedēļā jātiecas pēc harmonijas
Gurķus nevajadzētu uzglabāt maisos, jo augsta mitruma dēļ iekšpusē veidosies kondensāts. Ja dārzeņus laikus neapēdīsiet, tie sāks bojāties, vīst un pūt.
Atcerieties gurķus turēt atsevišķi no tomātiem, jo tomāti ražo etilēnu, kas paātrinās dārzeņu nogatavošanos. Glabājiet gurķus un tomātus atsevišķos plauktos vai atsevišķās atvilktnēs ledusskapja apakšā.
Ja jums ir diezgan daudz gurķu, ko iegādājāties konservēšanai, ievietojiet tos plastmasas maisiņā un pārklājiet ar mitru marli, neaizverot maisiņu. Tādā veidā dārzeņi var saglabāties svaigi 10 dienas. Un, ja katru gurķi ietinat salvetē vai papīra dvielī, ievietojot tos celofāna maisiņā, tos var saglabāt svaigus līdz pat 14 dienām.