Pat bērni ar prieku ēd šos kabačus bez cepšanas, es tos tikai sarīvēju, un šedevrs ir gandrīz gatavs

Cepti kabači ir viens no gardākajiem un pieejamākajiem šīs sezonas ēdieniem. Bet pat bez liekiem apgrūtinājumiem un bez cepšanas kabaci var pagatavot ļoti garšīgi.

Piemēram, izmantojot cepeškrāsni. Šodienas rakstā dalīšos ar recepti tieši šādam ēdienam. Esmu pārliecināta, ka jūs novērtēsiet šo svaigo un pikanto uzkodu ruletes veidā.

Kabači bez cepšanas uz pannas

MĪKLAS SASTĀVDAĻAS

550 g kabaču

3 ēd.k. milti

0,5 tējk. sāls

1 ēd.k. ar kaudzi skābā krējuma

3 vidējas olas (vai 2 lielas)

malti melnie pipari pēc garšas

PILDĪJUMA SASTĀVDAĻAS

210 g kausēta siera

majonēze pēc garšas (vai skābs krējums)

2 daiviņas ķiploku

2 tomāti

SAGATAVOŠANA

1.Vispirms kabači jāsarīvē uz rupjās rīves. Tad pievieno sāli un visu samaisa. Atstājiet maisījumu 5 minūtes, lai kabači izdalītu sulu.


2.Atsevišķā bļodā kārtīgi sakuļ olas, pivieno sāli, nedaudz piparus un skābo krējumu.

3.Tālāk no kabačiem izspiež lieko šķidrumu un pievieno olu maisījumam. Samaisiet ar karoti. Iegūtajā masā ber miltus un vēlreiz samaisa, līdz konsistence kļūst viendabīga.

4.Ar cepampapīru izklātu cepešpannu ieziež ar nelielu daudzumu augu eļļas. Ielejiet tajā mīklu, izlīdziniet to ar lāpstiņu, pēc tam pāris reizes viegli uzsitiet ar cepešpannu uz galda virsmas. Mīklu cep cepeškrāsnī 18-20 minūtes 200 grādos. Kad mīkla gatava, ļaujiet nedaudz atdzist. 

6.Ķiplokus sarīvē uz smalkās rīves un pievieno kausētajam sieram. Pievienojiet majonēzi vai skābo krējumu pēc jūsu izvēles. Maisa, līdz iegūta viendabīgāka masa.

Lasi vēl: Negaidīti notikumi un izmaiņas finansēs 3 zvaigžņ u zīmju pārstāvjiem sakarā ar pilnmēnesi Mežāzī 21. jūlijā

7.Dilles kārtīgi sakapā un tomātus sagriež plānās šķēlītēs. Uzlieciet siera pildījumu uz nedaudz atdzesētās garozas un uzmanīgi ar karoti izklājiet to pa virsmu.

8.Pildījumam virsū uzkaisa garšaugus un rindās liek tomātu šķēles. Sarullējiet ruleti pēc iespējas ciešāk. Uzmanīgi uzlieciet ruleti uz pārtikas plēves un cieši ietiniet tajā uzkodu, pagriežot galus sānos.

9.Gatavo uzkodu atstāj ledusskapī uz 1–2 stundām. Tādējādi produkts labāk saglabās savu formu. Ar lielu nazi sagrieziet atdzesēto kabaču ruleti porcijās. Svaigs un garšīgs vasaras cienasts ir gatavs!

Kā redzat, garšīgi pagatavotus kabačus var iegūt bez cepšanas uz pannas. Vai jums patika šī recepte vai arī vēlaties to pagatavot vecmodīgi ?

Gaidīsim jūsu viedokli komentāros zem šī materiāla!

Leave a Comment