Pat ļoti veca vanna kļūs balta: vienkārši iztīriet to ar šo ekonomisko līdzekli

Kā ātri iztīrīt vannu no novecojušā aplikuma, dzeltēšanas un rūsas.

Balta vanna ir katras saimnieces sapnis. Taču ar laiku nevainojamā krāsa izzūd, vanna iegūst aplikumu, dzeltenumu un rūsu. Un ne vienmēr ar šo problēmu var tikt galā profesionāli dārgi līdzekļi. Nesteidzieties tērēt līdzekļus to iegādei, jo vannu var padarīt baltu un mirdzošu ar improvizētu līdzekļu palīdzību. Tos vēl izmantoja mūsu vecmāmiņas, kad nebija agresīvu mazgāšanas līdzekļu.

Mēs jums pastāstīsim, kā ātri atbrīvoties no vannas dzeltēšanas, aplikuma un rūsas, lieki netērējot laiku un naudu.

Kā iztīrīt vannu no novecojušā aplikuma: efektīvas metodes

Soda. Vispirms vanna ir labi jāizmazgā. Pēc tam pagatavojiet tīrīšanas maisījumu: sajauciet 3 ēdamkarotes sodas un divas ēdamkarotes ūdens, ar šo pastu noberziet vannu. Pēc 20 minūtēm noskalojiet sodas pastu ar tekošu ūdeni. Ja netīrumi nav bijuši pārāk veci, vanna atkal kļūs balta.

Balināšanas līdzeklis. Šo metodi izmantoja jau mūsu mammas, kad nebija lielas mazgāšanas līdzekļu izvēles, tīrot visu ar balinātāju. Tā kā līdzeklis ir ļoti kaitīgs roku ādai, noteikti valkājiet cimdus un izvairieties no tā iekļūšanas acīs. Vispirms nomazgājiet vannu, pēc tam uzklājiet uz vietām, kuras nepieciešams balināt, vai apstrādājiet visu. Pēc 30 minūtēm labi noskalojiet līdzekli ar siltu ūdeni, un jūsu vanna spīdēs kā jauna.

Peroksīds un amonjaks. Šis ir vēl viens pieejams veids, kā padarīt vannu baltu un spīdīgu. Lai to pagatavotu, samaisiet peroksīdu un amonjaku proporcijā 1:3 un labi noslaukiet vannu. Pēc trīsdesmit minūtēm izskalojiet šķīdumu ar siltu ūdeni. Šāds līdzeklis darbojas kā balinātājs, tāpēc dzeltenums, aplikums un traipi pazudīs uzreiz.

Lasi vēl: Šefpavārs stāsta, cik viegli ir pagatavot saldo japāņu omleti: brokastis būs perfektas!

Kā atbrīvoties no rūsas uz vannas: vienkāršākais veids

Parasti rūsas parādās krāna noplūdes vietā. Ūdens, ieplūstot vannā, uz emaljas izveido nepatīkamas brūnas krāsas joslu. Lai atrisinātu šo problēmu, vispirms jānostiprina krāns. Un tad var sākt virsmas tīrīšanu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Lai notīrītu vannu, ņem simts gramus sodas un piecdesmit gramus ūdens, ar šo maisījumu berzējiet vannu un rūsas pēdas. Pēc piecpadsmit minūtēm, kad notīrīsiet pastu, nosmērējiet vannas sienas ar etiķī samērcētu sūkli. Lielā daudzumā izveidojušās putas notīrīs visas rūsas un aplikuma pēdas, vanna atkal spīdēs balta gluži kā jauna.

 

Leave a Comment