Japāņu omleti Tamago atšķirībā no mums pierastās omletes gatavo, neizmantojot pienu vai krējumu.
To ir ļoti viegli pagatavot, un tā ir arī salda. Klasiskajā receptē izmanto minimālu sastāvdaļu daudzumu, bet, ja vēlaties, varat pievienot dārzeņus vai gaļas produktus.
Tamago sastāvdaļas:
Olas – 3
Cukurs – 1 ēdamkarote
Sojas mērce – 1 tējkarote.
Svarīgi: Japānā cukura vietā izmanto mirīnu – saldo rīsu vīnu, kurā ir 50 % cukura un kura vidējais stiprums ir 14 %. Līdz 18. gadsimtam tas bija iztvaicēts sakē variants, mirīnu uzskatīja par sieviešu dzērienu, bet tagad to izmanto marinādēs un mērcēs.
Omletes pagatavošana soli pa solim:
Iesitiet olas bļodā, iemaisiet 1 ēdamkaroti cukura (jo mirīnu ne visur var nopirkt), 1 tējkaroti sojas mērces un labi samaisiet. Uzlejam sakultās olas uz sakarsētas pannas ar eļļu un gaidām, līdz omletes apakša labi savelkas.
Ja vēlaties pievienot dārzeņus vai desu, kad omlete no vienas puses ir gatava, ielieciet izvēlētās sastāvdaļas un uzmanīgi ar lāpstiņu pārklājiet ar otru pusi, saliecot tā, lai iznāktu pusmēness. Pagaidiet tikai divas minūtes, un mūsu saldā japāņu omlete Tamago ir gatava.
Ieprieciniet savu ģimeni ar japāņu brokastīm. Labu apetīti!