Pēc 40 gadiem vīrieši kļūst aizkaitināmi, kāds ir rakstura izmaiņu iemesls

Kādi ir vīrieši pēc 40 gadiem? Nez kāpēc daudzas sievietes saka, ka kļūst augstprātīgi un ar tiem nav iespējams dzīvot. Eksperti to skaidro ar to, ka kādreiz drosmīgo biedru dzīvē parādās vīriešu aizkaitināmības sindroms. Kas tas ir un vai tas sagaida absolūti visus vīriešus šajā vecumā, mēs sapratīsim tālāk rakstā.

Kādi ir vīrieši pēc 40 gadiem

Kad vīrieša uzvedība sāk mainīties pēc 35–40 gadiem, ierasts runāt par pusmūža krīzi. Katrs to piedzīvo savā veidā. Taču nereti cilvēks kļūst ļoti aizkaitināms, kas noved pie strīdiem ģimenē, bet sliktākajā gadījumā pat pie šķiršanās. Psihologi šo parādību skaidro šādi. Vienkārši vīrietis saskaras ar vīriešu aizkaitināmības sindromu. Iemesls tam ir hormonālā fona izmaiņas.

Pēc 40 gadu vecuma vīriešiem sāk samazināties testosterons, galvenais vīriešu hormons. Ķermenī tas ir atbildīgs par daudziem aspektiem. Piemēram, muskuļu augšana un kaulu stiprums, kā arī atmiņu un pievilcību. Runājot par ar vecumu saistītu androgēnu deficītu, cilvēks nonāk andropauzē.

Lasi arī: Austrumu prognoze pēc jūsu dzimšanas gada 2023. gadam

Ne katrs vīrietis saskarsies ar šo problēmu 40 gadu vecumā. Tas viss ir atkarīgs no cilvēka dzīvesveida. Ja jūsu vīrs sporto, pareizi ēd, neslimo ar kādām slimībām un tuvības ziņā viss ir kārtībā, tad andropauzi var sastapt daudz vēlākā vecumā.

Lai saprastu, vai vīrietim ir šī problēma, pietiek analizēt viņa uzvedību. Pārmērīga aizkaitināmība, agresivitāte, blāvs garastāvoklis, trauksme, paškontroles trūkums, pēkšņas garastāvokļa maiņas, zems pašvērtējums – tas viss norāda uz vīriešu aizkaitināmības sindromu.

Vīriešu aizkaitinātības sindroms

Vīrieši mēdz slēpt savas emocijas, uzņemties pārāk daudz pienākumu un nedalīties savā pieredzē ar mīļotajiem. Tas noved pie pastāvīga stresa, kas ar vecumu kļūst par hronisku problēmu.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment