Pēc šī raksta izlasīšanas, tu vairs nepieļausi šīs 6 kļūdas, kas padara tavas “īpašās dienas” mokošas!

Screen-Shot-2016-03-16-at-2

2.Pārāk ilga vilcināšanās ar pretsāpju medikamentiem

Ja tu esi viena no sievietēm, kuru arī nomoka menstruālās sāpes vēdera lejas daļā, tad ārsti iesaka negaidīt, kamēr tās liek tev sarauties embrija formā, bet iedzert ibuprofēnu laikus – brīdī, kad sāc just pavisam nelielus krampjus. Pie normāliem apstākļiem nevajadzētu ibuprofēnu dzert biežāk kā ik pa sešām stundām.

3.Dzelzs trūkums

Menstruāciju laikā no sievietes dzemdes tiek izvadīts endometrijs – dzemdes gļotāda, kuras sastāvā pamatā ir As**is. Asinīs savukārt ir daudz dzelzs. Menstruāciju laikā sievietes var izvadīt līdz pat 400ml asiņu. Noņem no sava ķermeņa lieku stresu un menstruāciju laikā uzņem vairāk dzelzs – tu jutīsies mazāk nogurusi un saspringta.

4.Izvairīšanaās no fiziskām aktivitātēm

Menstruācijas nav iemesls, lai atteiktos no fiziskām aktivitātēm. Sports palīdzēs justies enerģiskākai, uzlabos pašsajūtu un uzlabos vielmaiņu menstruāciju laikā. Ilgtermiņā regulāras fiziskās aktivitātes mazinās arī pirmsmenstruālā sindroma radītās neērtības.

5.Pārāk reta tamponu un higiēnisko pakešu mainīšana

Arī tad, ja menstruācijas ir vieglas, ikvienai sievietei tamponus vai higiēniskās paketes vajadzētu nomainīt vismaz reizi 4 stundās, pretējā gadījumā gan tamponos, gan paketēs var savairoties sliktās baktērijas.

6.Ūdens nepietiakama uzņemšana

Menstruāciju laikā sievietēm vajadzētu dzert vismaz 8 ūdens glāzes dienā, lai veicinātu vielmaiņu.

Lasi vēl: Ko Tu menstruāciju laikā vari uzzināt par sava ķermeņa veselību?

Avots: rd.com

Leave a Comment