Perfekta plaucētā mīkla eklēriem: recepte soli pa solim un visbiežāk sastopamās kļūdas

Gatavojiet mīklu, nemitīgi maisot, līdz tā saplūst biezā un gludā gabaliņā. Tas aizņems 2 līdz 3 minūtes. Pārliecinieties, ka mīklas apakša nepiedeg pie katliņa dibena.

Atkal noņemiet katliņu no plīts un ļaujiet mīklai nedaudz atdzist.

Pievienojiet mīklas sastāvā piecas olas pa vienai un uzreiz samaisiet. Ja olas ir lielas, pietiek ar četrām. Mīklas masa kļūs šķidrāka, bet tai joprojām vajadzētu saglabāt formu.

Ielieciet mīklu konditorejas maisiņā un izspiediet uz pergamenta vajadzīgo formu. Ja jums nav maisiņa, mīklu uz pergamenta varat vienkārši uzklāt ar karoti.

Mazās kūkas cep 10-15 minūtes 200° temperatūrā atkarībā no izmēra, eklērus – 25 minūtes. Ielieciet paplāti ar mīklu uzkarsētā cepeškrāsnī un cepšanas laikā neatveriet durvis.

Kāpēc plaucētās mīklas izstrādājumi neizdodas

Plaucētās mīklas konditorejas izstrādājumi ir diezgan vienkārši pagatavojami, tomēr ir jāievēro dažas nianses.

Ja pievienosiet pārāk daudz olu vai nepabeigsiet mīklu, tā būs šķidra un izstrādājumi neizcepsies. Ja plaucētā mīkla ir pārāk šķidra, pārklājiet to ar plēvi un ielieciet ledusskapī uz 1 stundu.

Cepot plaucēto mīklu, neatveriet cepeškrāsns durvis, citādi tā sakritīsies.

Ja plaucētā mīklas mīkla ir bāla un pārāk mīksta, tad kūkas ir ceptas pārāk zemā temperatūrā (zem 200°) vai neuzkarsētā cepeškrāsnī.

 

 

Leave a Comment