Piecas frāzes, ko teikt sev grūtajos dzīves mirkļos

Dzīve sagādā grūtības pilnīgi ik vienam, turklāt bez brīdinājumiem.

Iegrimstot dažādos darbos,
Neskrien pa džungļiem kā pētnieks,
Nebēdā, ka visur neesi ticis,
Jo iespējams, ka tas “Titāniks”, kas garām ir sprucis
/Igors Gubermans/

Lasi vēl: Zodiaka zīmju laimīgie skaitļi, kas piesaista mīlestību, veiksmi un bagātību

Diemžēl dzīve mūs ar saviem pārbaudījumiem sagaida bez jebkādiem brīdinājumiem, turklāt bieži vien tik pēkšņi, kas tas spēj mūs izsist no līdzsvara. Mēdz gadīties tā, ka šādos brīžos nespēj palīdzēt pat pašu tuvāko un mīļāko cilvēku atbalsts. Agri vai vēlu viss tomēr nokārtojas, taču, ja jūtat, ka grūtākajos brīžos kuru katru brīdi zaudēsiet samaņu, tad ņemiet talkā šīs piecas frāzes.

Man ir tiesības mazliet paraudāt, taču pavisam drīz es atkal smiešos 

Emocionālā izlādēšanās ir ļoti svarīga tam, lai pārdzīvotu sēras, pieņemtu dažādas neveiksmes, kļūdas un grūtības. Nekad nevajag turēt sevī emocijas, un nejūtieties vainīgi, ja tās izrādāt brīdī, kad jums vienkārši trūkst spēka saņemties.

Taču svarīgi ir vienmēr atcerēties, ka šis stāvoklis, kad mums nākas ielūkoties savu dēmonu acīs, noteikti neilgs mūžīgi. Tam nav jābūt jūsu ikdienas stāvoklim.

Paraudāšana un sūdzēšanās par mūsu problēmām tiek veikta ar ļoti cēlu mērķi: ļaut mums pieņemt notikušo, lai pēcāk spētu doties tālāk, virzīties uz priekšu, lai izmainītu gan situāciju, gan sevi pašu. Jūs esat pelnījuši atkal sākt smaidīt.

Cilvēks, kurš vislabāk spēs man palīdzēt pārdzīvot dzīves grūtības, esmu es

Jums apkārt var būt patiešām labi draugi, lielisks partneris un mīloša ģimene, kas par jums rūpējas. Taču šādos grūtos brīžos jums jāspēj ar sevi tikt galā pašiem.

Bez gribasspēka, bez enerģijas un bez cerības jums būs ļoti grūti tikt ārā no šīs tumšās istabas, kurā pašlaik esat nokļuvuši. Ieklausieties tajos, kuri jums atrodas apkārt, pieņemiet viņu palīdzību, taču jums pašiem ir jāspēj “piestartēt” iekšējos grūtības pārvarēšanas procesus.

Es nevaru izmainīt apstākļus, bet es varu mainīt savu attieksmi pret tiem

Ir lietas, kuras, neskatoties uz mūsu pūliņiem, gluži vienkārši nav iespējams izmainīt: zaudējums, Sli**bas, šķiršanās, jūkošas attiecības. Neviens no mums nav spējīgs 100% kontrolēt dzīvē notiekošo, lai arī kā mums gribētos.

Taču mēs esam atkarīgi no tā, ko domājam. “Nevaru” ir vārds, kas pilnībā aptur mūsu darbības un spēju rīkoties, kas nes mums tikai negatīvas emocijas. Tajā pašā laikā “es to varu” pilnībā maina mūsu nostāju, un mēs rodam jaunus spēkus, lai cīnītos.

Lasi vēl: Zodiaka zīmju laimīgie skaitļi, kas piesaista mīlestību, veiksmi un bagātību

Nekad par to neaizmirstiet!

Es sākšu dzīvot tad, ka būšu pārkāpis pāri savām bailēm

Mēs bieži runājam par savu komforta zonu. Tā ir tā neredzamā vieta, kas mūs aptver un sniedz drošības sajūtu, spēju kontrolēt situāciju. Taču, kad mums nākas piedzīvot grūtības un nelaimes, mēs jūtam, kā šīs neredzamās sienas brūk, atstājot mūs pilnīgi bezspēcīgus.

Mums vajadzētu tikt galā ar šīm bailēm, izkāpjot no neredzamās kūniņas, kas it kā mums liek justies drošībā.
Ja jums ir bail kaut vai iedomāties, kas ar jums tālāk notiks, kad pārkāpsiet pāri šai līnijai, tad sākumā jums ir nepieciešams pieņemt to, kas ir noticis, un pēc tam atgādināt sev, ka dzīve tomēr turpinās un viss iet uz priekšu. Tādēļ arī jums ir jāiet tikai uz priekšu!

Man ir nepieciešams katru dienu rūpēties par savu mieru un iekšējo līdzsvaru

Jūs rūpējaties par savu diētu, ķermeņa svaru, dodaties pie ārsta, lai vienmēr uzturētu savu veselību vislabākajā kārtībā. Nemitīgi domājat un rūpējieties par saviem tuviniekiem, kā arī, iespējams, vakaros bieži vien iekrītat gultā pilnīgi bez spēkiem.

Tagad pajautājiet sev, kad pēdējo reizi jūs domājāt par savām jūtām, savām vajadzībām un savu iekšējo pasauli? Ļoti veselīgi ir katru dienu uzdot sev šo jautājumu. Līdzko jūs sākat likt citu cilvēku prioritātes pirmajā vietā, jūs noniecināt savējās.

Ja jūs koncentrējat savus spēkus uz materiālām lietām, cenšoties kaut ko sakrāt vai ieekonomēt, jūs aizmirstat par patiesi svarīgām lietām: par savu laimi un savu personību kopumā.
Kad dzīvē pienāk grūti laiki, mums ir jābūt gataviem, turklāt pati labākā stratēģija: katru dienu audzēt savu iekšējo mieru, nostiprināt savas personības vērtības un pašvērtējumu kopumā.
Jūs nedrīkstat aizmirst, ka dzīve ir kustība, kurā viss nemitīgi mainās. Patīk jums tas vai nē, bet jums ir jākļūst par daļu no šīs nemitīgās kustības.
Noslēgumā ir vērts atcerēties, ka neviens no mums nav spējīgs noteikt to, kad tieši dzīvē pienāks šie grūtie momenti un kad dzīve vēlēsies pārbaudīt mūsu izturību. Tieši tādēļ ir nepieciešams zināt, kā var “ieslēgt” šos izturības mehānismus. Mūsu minētās frāzes jums noteikti noderēs un palīdzēs.
Ja mēs pārdzīvosim vētru, noteikti ieraudzīsim arī varavīksni.
Avots:

Leave a Comment