Piecas lietas, ko tu, iespējams, nezināji par vīriešu masturbāciju

Masturbācija nesniedz tādus pašus Vese***as ieguvumus kā sekss
Pētījums pēc pētījuma rāda, ka sekss sniedz vīriešiem dažādus Vese***as ieguvumus, tostarp attiecībā uz As**sspiedienu, sirds darbību, prostatu un citus. Tu, iespējams, domā, ka tādu pašu pozitīvu ietekmi dod masturbācija, taču tas tā nav. Kāpēc pastāv atšķirība? Tas nav noskaidrots, taču tavs ķermenis reaģē atšķirīgi. Pat sēklas sastāvs šajos abos gadījumos ir atšķirīgs.

Masturbācijai ir zināmi riski
Masturbācija, protams, ir apmierināšanās veids ar viszemāko risku. Masturbējot, neviens nekad nav saķēris seksuāli transmisīvās Sli**bas vai palicis stāvoklī, tomēr zināmi riski pastāv, jo bieža vai pārāk enerģiska masturbācija var izraisīt kairinājumu uz dzimumlocekļa ādas. Retos gadījumos ir iespējams dzimumlocekļa lūzums – tas nozīmē audu plīsumu un As**s izplūdumu. Lūzuma rezultātā mainās dzimumlocekļa forma. Ja tas ir noticis, nekavējoties jāgriežas pie ārsta. Šis lūzums ir ārstējams un, darot to savlaicīgi, nebūs nevēlamu seku.

Jēdziens “pārmērīga masturbācija” nepastāv
Tam, cik daudz reižu nedēļā vai dienā tu masturbē, nav nozīmes – svarīgi ir tas, kā šī nodarbe iekļaujas tavā dzīvē, pauž amerikāņu seksologs Logans Levkofs. Ja tu masturbē daudz reižu nedēļā vai dienā, un tev ir veselīga, apmierinoša dzīve, viss ir kārtībā. Taču tad, ja tu pašapmierinies daudz reižu dienā, un tāpēc kavē darbu vai atsakies no seksa ar savu partneri, tev noteikti jādodas pie seksa terapeita.

Masturbācija nenozīmē problēmas partnerattiecībās
Levkovs uzsver, ka viskaitinošākais mīts par vīriešu masturbāciju ir, ka nodarbošanās ar to nozīmē problēmas attiecībās ar partneri. Fakts ir tāds, ka lielākā daļa vīriešu masturbē. Viņi pašapmierinās, ja viņiem nav attiecību, tās ir sliktas vai arī lieliskas. Masturbācija ir kaut kas, ko vīrieši dara, un tai nav nekādas saistības ar viņu partnerēm. Masturbācijai nav sakars tikai ar seksu. Daudziem vīriešiem pašapmierināšanās ir ierasts veids, kā noņemt stresu, atbrīvoties no nomācošām domām vai labāk aizmigt.

Masturbācija labvēlīgi ietekmē seksuālo dzīvi
Masturbācija var labvēlīgi ietekmēt seksuālo dzīvi, jo šādi vīrieši iemācās, kas viņiem visvairāk patīk seksā. “Esmu pārliecināts, ka sievietes būtu seksuāli vairāk apmierinātas savās attiecībās, ja viņas masturbētu tikpat daudz, kā to dara vīrieši,” pauž Levkofs. Vai šajā ziņā ir izņēmumi? Daži vīrieši tik ļoti pierod pie zināma masturbācijas veida vai stimulēšanas ar pornogrāfijas palīdzību, ka viņi nespēj veikt seksuālo aktu ar savu partneri, stāsta seksa terapeits Īens Kerners. Tomēr, pēc viņa teiktā, šādi gadījumi nav izplatīti. “Lielākajai daļai vīriešu masturbācija ir veselīga lieta. Es parasti esmu vairāk norūpējies nevis par vīriešiem, kas regulāri pašapmierinās, bet gan par stiprā dzimuma pārstāvjiem, kuri ir pārtraukuši masturbāciju – tas var liecināt par satraukumu vai Vese***as problēmām,” rezumē terapeits.

la.lv

COMMENTS

Leave a Comment