Pieci gardi kakao dzērieni. Palīdz arī pret dažādām kaitēm!

kakao
Pēc tam kad Kolumbs uz Eiropu bija atvedis kakao pupiņas un uzmundrinošā dzēriena pagatavošanas recepti, daudzi baznīcas kalpi strikti nostājās pret šo svešzemju brīnumu, bet daži pat nodēvēja par nešķīstu burvju dziru.

Toties ārsti ātri saprata, cik liels potenciāls piemīt jaunajam produktam, un sāka to ieteikt slimniekiem spēku atjaunošanai. Bet, kad konditori iemācījās no kakao pagatavot apbrīnojami gardo šokolādi, karaļi, augstdzimušās personas un garīdzniecība, bet ar laiku arī visi pārējie vienprātīgi atzina – kakao ir īsts dievu ēdiens.

Kakao ir neizsmeļams B grupas vitamīnu un folijskābes avots. Tajā ir arī citi vērtīgie elementi: kalcijs, magnijs, dzelzs, cinks, fosfors, daudz taukskābju. Kakao dod organismam enerģiju,
nomierina nervus, mazina satraukumu, ārstē depresiju, uzbudinātību.

Tieši tāpēc kakao un šokolāde tik ļoti garšo bērniem un sievietēm – tie palīdz ātri uzlabot garastāvokli. Tiesa, šokolāde ir ļoti sātīga – 100 gramos ir 450–600 kaloriju, tāpēc jaunām sievietēm, kas rūpējas par sava ķermeņa izskatu un formu, tāfelīte šokolādes var pilnībā aizvietot vakariņas.

Lasi arī: Karstā šokolāde – dievišķs dzēriens vēsākam laikam

Savukārt garšas kvalitātes un uzturvērtības ziņā šokolāde ieņem pirmo vietu visu pārējo pārtikas produktu klāstā.

Izdzerot no rīta glāzi kakao vai tasīti šokolādes dzēriena, tiek nodrošināta svarīgāko elementu piegāde galvas smadzenēm, stimulēta sirdsdarbība, uzlabota As**spiegāde sirds muskulim.

Šķir nākamo lapu un uzzini 5 kakao dzērienu receptes možumam un Vese***ai!

Leave a Comment