Pieci skaistuma rituāli rudenim

 

Nr. 1: rudenī sargi ādu no saules

Rudenī un ziemā saules stari turpina veicināt ādas novecošanos. “Maldīgs ir priekšstats, ka āda no saules cieš tikai vasarā. Arī tagad uz sejas ir vērts klāt krēmu ar vismaz SPF15 lielu aizsardzību. Ja vēlies noturēt iedegumu ilgāk, izvēlies kosmētiku, kas satur burkānu eļļu, vitamīnus A, B un F, kā arī uzturā biežāk lieto tomātus un spinātus,” atklāj skaistuma un sejas kopšanas eksperts Andžejs Savickis.

Nr. 2: pārskati kosmētikas somiņas saturu

Sievietes ik gadu cenšas atjaunot savu garderobi, tomēr retāk pievērš uzmanību kosmētikas nomaiņai eksperts rekomendē izvērtēt, kuri no produktiem, kas lietoti vasarā, vēl joprojām ir derīgi un kuri – steidzami aizvietojami ar citiem. Vieglos, mitrinošos losjonus nomaini pret krēmīgākiem produktiem ar barojošu efektu. Tāpat pārbaudi derīguma termiņu! Vasarā sievietes mēdz turēt kosmētikas maku siltumā vai tiešā saules gaismā, tas samazina kosmētikas kvalitāti un līdz ar to arī vēlamo efektu. Tieši tādēļ ieteicams kosmētiku uzglabāt vēsā un sausā vietā. Ja tomēr pamani, ka krēma tekstūra vai smarža ir mainījusies, nekavējoties nomaini šo produktu.

makeup-bag-460x300


Nr. 3: novērs vasaras radītās sekas

Līdz ar vēso laiku svarīgi ir atbrīvoties no raupjās ādas virskārtas un saules radītās pigmentācijas. Regulārs pīlīngs ļaus seju attīrīt no liekajām šūnām. Skrubēšana jāveic reizi nedēļā. Tā tiksi pie gaišākas un maigākas ādas, turklāt tā vieglāk uzsūks krēmu. Lai atbrīvotos no nevēlamās pigmentācijas, izmēģini kosmētiku, kas satur balinošas sastāvdaļas.

??????????????????????????????


Nr. 4: rūpējies par maigo acu un lūpu ādu

Rudenī un ziemā jutīgā acu zona un lūpas cieš visvairāk no temperatūras maiņas. Āda acu zonā ir ārkārtīgi plāna un neelastīga. Tā ātri norāda uz miega trūkumu un ir pirmā vieta, kur rodas krunciņas sausuma dēļ, tādēļ ik dienu vēlams klāt mitrinošu acu krēmu. “Produkti, kas satur kofeīnu, veicinās As**s cirkulāciju un kolagēna rašanos. Ja vasarā savāci kumelīšu tēju, sasaldē ziediņus un no rītiem pamasē ar tiem ādu zem acīm. Runājot par lūpām, vēlams tās kopt ar balzamu, kam pievienots šī sviests un vitamīns E.


Nr. 5: sagatavo ziemai

Par sniegu negribas pat domāt, tomēr šajā pārejas periodā vēlams ne tikai novērst saules radītās sekas, bet arī par sagatavoties nākamajām pārmaiņām. Nesagatavotu ādu sals var kairināt vēl vairāk, un tā ir daudz jutīgāka pret temperatūras svārstībām un stipru vēju. Ja vasarā izmantoji gēlus un pieniņu, tagad ir laiks gan sejas, gan visa ķermeņa ādai izvēlēties treknākus krēmus, kuru bāzē ir eļļa, nevis ūdens. Vēsākajos mēnešos barojošie krēmi aizsargās un piegādās ādai nepieciešamās vielas. Tā stiprināsi epidermu, un veidosies aizsargājoša kārtiņa, kas neļaus ādai zaudēt mitrumu.  Eksperts uzsver, ka krēmi jālieto vismaz stundu pirms došanās ārpus telpām svaigā gaisā.

Rudenī un ziemā pastiprināti jāpievērš uzmanība arī matu kopšanai un to veselīgumam!

la.lv

Leave a Comment