Pievērs uzmanību – sologāmija. Ļoti savdabīgas attiecības!

Ja veiksmīgas laulības noslēpums ir atrast piemērotu partneri, šobrīd var atslābināties un beigt meklēt. Vismaz tā uzskata sologāmisti.

Tas, izrādās, ir jauns attiecību trends, kas vienkāršos vārdos nozīmē salaulāties pašam ar sevi.

Attēlā redzamā Ērika Andersone ir viena no sologāmistu pārstāvēm, kas piekritusi dalīties ar savu pieredzi interneta medijam you-journal.ru.

“Es aprakstītu to tā: sieviete saka “Jā” pati sev,” viņa skaidro. “Tas ir, mums pilnībā pietiek pašām ar sevi, pat ja neesam attiecības vēl ar kādu.”

Lasi vēl: Ko strīdi (jā, strīdi!!) var iemācīt tev par jūsu attiecībām – konsultē speciāliste!

Daudzējādā ziņā šī 37 gadus vecā līgava izskatās tāpat kā jebkura cita sieviete savā kāzu dienā. Viņai ir balta kleita un rokās – baltu ziedu pušķis. Kāzu fotogrāfijās Andersone izskatās ļoti laimīga – viņa pozā ar Bruklinas tiltu fonā un Ņujorkas panormāmu aiz muguras.

Atšķirība ir tikai tā, ka neviens viņu negaida pie altāra.

Andersona teic, ka nogurusi atbildēt uz jautājumiem, kāpēc viņa joprojām ir viena. Tāpēc ģimenes un druagu lokā viņa apprecējusies pati ar sevi.

Šāds laulības veids – sologāmija – kļūst arvien populārāks. Daļēji par tā parādīšanos varam pateikties popkultūrai, jo līdzīga epizode skatāma kulta seriālā “Sekss un lielpilsēta”, bet šī ideja pēdējos gados burtiski vējo gaisā.

Nupat kustība jau kļuvusi par globālu tendenci, un daži uzņēmumi, protams, cenšas nopelnīt arī naudu.

Kanādas uzņēmums “Marry Yourself” (“Precies ar sevi”) piedāvā konsultācijas ceremonijas organizēšanā un atbilstošas kāzu fotosesijas. Sanfrancisko firma savukārt piedāvā pilnu kāzu pakalpojumu paketi sologāmistiem, tostarp mūzikas grupu, ielūgumu izsūtīšanu un tā tālāk.

“Domāju, ar laiku šī tendence gūs arvien lielāku popularitāti,” apgalvo tās vadītājs Džefrijs Levins. “Un ar laiku sabiedrība pret to izturēsies ar lielāku izpratni.”

Andersone apprecējusies ar sevi, lai uzsvērtu savu neatkarību, un uzskata, ka daudzām citām sievietēm vajadzētu sekot viņas piemēram. “Jūs to esat pelnījušas!” viņa saka.

Pēc kāzām Andersone viena pati (vai “savā sabiedrībā”) devās kāzu ceļojumā uz Meksiku. Vēl viņa izteikusies, ka, neskatoties uz jauno statusu, viņa ir atvērta jaunām attiecībām un neiebilstu apprecēties vēlreiz – ar otru cilvēku. Šķiet mazliet pretrunīgi, tomēr likuma priekšā viņa vēl arvien ir brīva sieviete!

Avots: 

Leave a Comment