Sulīgs, pildīts kāposts ar gaļas pildījumu: vienkāršs un oriģināls ēdiens vakariņām vai pusdienām
Kāposts + malta gaļa = tīteņi… Liekas, ka citu variantu nemaz nav. Bet profesionāļi zina, ka tā nav: no kāposta un maltās gaļas var pagatavot daudz skaistu, oriģinālu un ļoti garšīgu ēdienu. Tos iemīlēs gan mājinieki, gan viesi! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
Lai pildītu kāpostu, vispirms jāizņem serdenis un jāizveido vieta pildījumam. Izgriežam kacenu un izņemam lapas no vidus. Atlikušajām lapām jābūt apmēram 3–4 cm biezā kārtā, lai ēdiens saglabātu formu. Vissarežģītākais jau ir izdarīts!
Sajaucam malto gaļu ar smalki sagrieztu sīpolu un ūdenī izmērcētu maizi, pievienojam olu un visu rūpīgi samaisām. Pievienojam sāli, piparus un muskatriekstu. Piepildām izgrebto kāpostu ar gaļas pildījumu, ideāli būtu to piepildīt līdz pašai augšai.
Apgriežam kāpostu ar caurumu uz leju, novietojam formā un cepam cepeškrāsnī 15 minūtes pie 200 °C ventilatora režīmā. Kamēr kāposts cepas, gatavojam mērci: apcepam dārzeņu gabaliņus olīveļļā. Pievienojam tomātu pastu, pielejam sarkanvīnu un sautējam, līdz iztvaiko liekais šķidrums.
Pielejam ūdeni, pievienojam sāli un piparus pēc garšas. Izņemam kāpostu no cepeškrāsns un pārlejam ar mērci. Pārklājam formu ar lielu alumīnija folijas loksni un liekam cepeškrāsnī uz 45 minūtēm pie 185 °C. Pirms pasniegšanas nokāšam mērci un pārlejam to pār kāpostu.
Sagriežam kāpostu lielos gabalos, un rezultātā iegūstam gardu gaļas ēdienu ar piedevām.
Lasi vēl: Padoms kā ar sīpola palīdzību iespējams minūtes laikā padarīt jūsu stiklu tīru un mirdzošu
Lai pagatavotu pildītu kāpostu ar gaļu, mums nepieciešams:
1 galva baltā kāposta
Pildījumam:
1 šķēle baltmaizes
450 g maltās gaļas
50 g sarkano sīpolu
Sāls, pipari un muskatrieksts
1 ola
Mērcei:
1 burkāns
1 porrs
1 pastinaka sakne vai ½ selerijas saknes
75 g sarkano sīpolu
2 ēdamkarotes tomātu pastas
80 ml sarkanvīna
250 ml ūdens
Sāls un pipari
Lai arī šis ēdiens varētu izklausīties sarežģīts, tā pagatavošana ir īsta kulinārijas piedzīvojuma vērtībā. Smaržīgais kāposts ar sulīgo gaļas pildījumu un aromātisko mērci rada harmonisku garšu kombināciju, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Pasniedz šo ēdienu ar smaidu, jo mīlestība un rūpes, ko esi ieguldījis tā gatavošanā, padara to vēl īpašāku. Labu apetīti!