Pilsētas huligānisms Krāsotaju ielā – iedzīvotāji krāso savas “privātās stāvvietas”, cenšoties atgūt savu teritoriju.

Rīgā auto novietošanas vietas atrašana var būt izaicinājums. It īpaši, ja dzīvojat vietā, kur nav lielu pagalmu, bet iela vienmēr ir aizņemta visā tās garumā, automašīnu stāvēšanas troksnis var būt diezgan nogurdinošs. Krāsotaiu prospekts ir viena no tām Rīgas ielām, kur, kā saka vietējie, “stāvvietu atrast praktiski nav iespējams”, tāpēc kāds uzņēmīgs iedzīvotājs ir izdomājis unikālu veidu, kā visu laiku nodrošināt stāvvietu uz ielas, viņš pastāstīja Latvijas Televīzijas raidījumam “4. studija”. Citiem ir grūti pieņemt

Normunds ir apbēdināts, ka kāds mājas iedzīvotājs uz ielas novilcis baltu svītru, kur stāvēt var tikai viņa automašīna, bet logā tiek ielikta zīmīte, ja to dara kāds cits.

Viņš ir pārliecināts, ka baltie apmales apzīmējumi uzkrāsoti patvaļīgi, nesaskaņojot ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, kas atbild par stāvvietām. Normonds, kurš ik pa laikam parkojas pret norādītajām līnijām, saņēma anonīmas personas brīdinājumu: “Lūdzu pēc iespējas ātrāk pārvietot transportlīdzekli uz stāvvietu atbilstoši MK Satiksmes noteikumu prasībām., tai skaitā uzraudzīt nepārtrauktu līniju, kas sadala stāvēšanas robežas. atstarpes.”

Persona, kas ievietoja brīdinājuma uzrakstu, nav ņēmusi vērā faktu, ka nevajadzētu izveidot robežas, nekonsultējoties ar citiem – tas var radīt neērtības ikvienam un padarīt teritoriju mazāk viesmīlīgu. “Tas tik un tā būs pilsētas huligānisms,” atzīst Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta pārvaldes vadītājs Jānis Vaivods.

Izskatās, ka šeit rīkojušies vietējie iedzīvotāji, kuri bez pamatojuma veic administratīvo sodu. Viņi uzlikuši ceļu horizontālo marķējumu atbilstoši ceļu satiksmes organizācijas shēmai. Katrs cilvēks ir unikāls un īpašs savā veidā. Šeit redzams, ka līnijas nav novilktas nejauši, un kā atbildes reakcija ir uzsākts administratīvais pārkāpums. To skaidroja Rīgas domes pašvaldības Pol***jas pārstāvis Toms Sadovskis.

Jau tagad var nojaust uzņēmīgo krāsotāju, jo kāds novieto automašīnu pretī vārtiem, bet koši krāsainās baltās līnijas aizņem vēl vismaz vienu vietu, lai kāds cits varētu novietot automašīnu uz ielas, kur jau tā ir grūti novietot automašīnu. Krāsotājs rūpējas par savas rindas uzturēšanu, lai neviens cits netraucētu viņa darbu un mēģina ar savu auto iebraukt pagalmā, kur rakstīts, ka pret vārtiem mašīnu novietot nedrīkst. Uz brīdinājuma piezīmē norādīto tālruņa numuru neviens neatbildēja.

Pašvaldības Pol***jas pārstāve pieļāva domu, ka līniju krāsotājs vēlējies norādīt robežas, cik tālu drīkst novietot automašīnu, lai cilvēki varētu ērti iekļūt pa vārtiem. “Bet jebkurā gadījumā līnijas nedrīkst vilkt nejauši. Katrs autovadītājs šeit var atrast vietu, kur novietot savu automašīnu. Satiksmes departaments sabiedrībai apliecina, ka Pol***ja šo lietu izmeklēs un no balto līniju veidotājas tiks piedzīti zaudējumi, kas ir gluži kā pārējās krāsainās līnijas Rīgas ielās.

Abas pašvaldības iestādes gan brīdināja, ka pašiniciatīva situāciju neatrisinās, taču, ja ir vēlme apskatīt savu auto zem loga pagalmā vai uz ielas – visu var nokārtot oficiāli. Kas attiecas uz pagalmiem, tas ir zemes īpašnieka ziņā, kā viņš vēlas organizēt satiksmi savā īpašumā. Jūtu drošības sajūtu.

Leave a Comment