Ātrās palīdzības dienests lūdz papildu aizsardzību, dodoties uz izsaukumiem

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) strādā, lai palielinātu savu darbinieku drošību, tostarp izmantojot ķermeņa kameras. Šī nozieguma upuris nesen bija cietis no duršanas.

Tonijs Galanders ir NMP mediķis, kurš katru dienu dodas uz izsaukumiem. Ār*ts regulāri saskaras ar realitāti, ka viņa darbs bieži tiek traucēts. Vairumā gadījumu verbālās agresijas no pacientiem ir viņu tuvinieku, draugu un apkārtējo cilvēku sekas. Ir bijuši arī gadījumi, kad ir notikusi kāda fiziska darbība, protams.

NMPD rupjas uzvedības, grūstīšanās un darba traucējumu biežums no pacientu puses pat netiek reģistrēts ikdienā. Gada laikā 100 gadījumos mediķi kļuvuši par smagākiem uzbrukumiem. Vienā no tiem nācies izsaukt pat īpašo uzdevumu vienību, lai glābtu pašus mediķus. Atceros uzbrukumu fermai, kur cilvēks jaucis vielas. Viņš uzbruka brigādei ar dakšām, katra ar nāvējošu precizitāti caurduroties ienaidnieka līnijām. Tā bija ļoti bīstama situācija, un viņš pierādīja sevi kā milzīgu ienaidnieku.

Protams, šokējošais notikums, kas notika tikai pirms dažām nedēļām, kad mūsu menedžerim vairākas reizes tika iedurts krūtīs. Tas notika arī vietā, kur ceļo maz cilvēku, kur vējš svilpo starp kokiem un spoži spīd zvaigznes. Pol***ja varētu ierasties pēc neilga laika. Brigāde tik ilgi bija tumsā, naktī. Teritorijā nebija ne māju, ne apdzīvotu vietu, un tas varēja beigties varbūt pat traģ**kāk, nekā tas notika,» sacīja NMPD priekšniece Liene Cipule

Kopš 2011.gada brigādes darbiniekiem katrā automašīnā ir videonovērošanas kamera, lai atvieglotu ātru saziņu ar operatīvās vadības centru. Uz atklāta ceļa lielākā daļa darbu tiek veikta ārpus automašīnas. Tāpēc dienests šobrīd izstrādā priekšlikumus, kā pasargāt ārstniecības personas, kad tās vienatnē dodas nedrošā vidē. Bieži vien viņi paliek vieni paši, un var būt ļoti grūti sniegt atbalstu. Ja vien mums būtu iespēja uzņemt kadrus ar kamerām, mēs varētu sniegt palīdzību brigādei, kad tā ierodas bīstamās vietās. Gadījumā, ja brigāde nevarēs nodot ziņu ar palīdzības lūgumu, mēs spēsim reaģēt savlaicīgi. Tās šobrīd ir tikai domas. Darba grupa smagi strādā pie risinājuma, kura īstenošanai būs nepieciešams papildu finansējums.

Leave a Comment