Plānošana vai dzīvošana vienai dienai: kura taktika ir visizdevīgākā un noderīgākā

Cilvēki nemitīgi strīdas par to, vai labāk dzīvot vienu dienu vai mēģināt visu plānot iepriekš. Ir pienācis laiks risināt šo jautājumu un saprast, pēc kādas filozofijas dzīvot patīkamāk un efektīvāk.

Uzreiz jāatzīmē, ka dzīvot pēc viena principa vienmēr ir neveiksmīga stratēģija. Daudz efektīvāk ir izvēlēties to, kas var būt efektīvs tieši šeit un tagad.

Plānošanas priekšrocības

Plānošana, tostarp ilgtermiņa plānošana, ir lielisks veids, kā gūt panākumus dzīvē. Ja domājam, ko darīt šodien, rīt, šonedēļ, šomēnes vai šogad, tas mums ļoti palīdz gūt panākumus biznesā. Būtība ir tāda, ka, kaut ko plānojot, mēs pieļaujam mazāk kļūdu. Mēs varam kaut kam sagatavoties, apkopot datus un izveidot pareizo stratēģiju.

Plānošana ir kontroles sinonīms. Ja vēlaties kontrolēt savu dzīvi, jūs nevarat dzīvot vienu dienu. Kontrole palīdz būt mazāk nervozam, taču tikai situācijās, kad esat pārliecināts, ka jūsu plāni piepildīsies. Ja mēs veidojam nākotnes plānus, bet tie netiek izpildīti, tas mūs satrauc. Tāpēc galvenais noteikums, ievērojot šādu filozofiju, ir kaut ko noteikti plānot. Piemēram, dienasgrāmatā nav jāuzstāda uzdevums kaut ko nopirkt, ja neesat pārliecināts, vai tam būs nauda. Sadaliet plānus lielākajos un mazākajos, kā arī tajos, kas jums jāizpilda jebkurā gadījumā, un tajos, kuri, visticamāk, neizdosies.

Plānošanas problēma ir tā, ka daudzi cilvēki domā, ka laime būs kaut kur nākotnē. Dzīvot šādā nākotnē noteikti nav iespējams, jo mēs līdz galam nezinām, kas notiks, jo ir tāds nepatīkams un neprognozējams faktors kā nepārvarama vara. Plānošanas būtība ir nevis veikt detalizētu savas dzīves aprakstu mēneša laikā, bet gan aprēķināt visus riskus un sagatavoties iespējamām nepatikšanām.

Ieguvumi, dzīvojot vienai dienai

Vēlme dzīvot kādu dienu nozīmē vēlmi baudīt dzīvi šeit un tagad. Citiem vārdiem sakot, tas viņiem rada brīvības sajūtu. Viņi neplāno mainīt savu nīsto un diezgan garlaicīgo darbu uz nākamo gadu, bet pamet to tūlīt pat. Viņiem nedzimst bērni pēc desmit gadiem, gaidot labākus finansiālos apstākļus, bet dara to tad, kad gribas.

Lasi arī: Numeroloģiskā prognoze nedēļai no 2023. gada 22. maija līdz 28. maijam – gatavojieties īpaši labam periodam

Šādi cilvēki neņem vērā patīkamus sīkumus iespējamo prieku dēļ nākotnē. Viņi dzīvo un priecājas tagad. Viņiem bieži ir labs garastāvoklis. Dzīvot vienu dienu nozīmē priecāties, aizslaukot visu nevajadzīgo. Nekas nedrīkst liegt jums baudīt dzīvi, pretējā gadījumā dzīve vienkārši zaudē savu jēgu.

Tātad jebkura jūsu diena būs patīkamāka, interesantāka, neaizmirstamāka. Būs laiks sev un saviem mīļajiem. Tāpat būs iespēja izmēģināt to, par ko jau sen sapņoji, abstrahēties no problēmām un nepatikšanām. Katru dienu šādi dzīvot nav iespējams, tāpēc mēģiniet periodiski atrast laiku atpūtai un neko negaidot no šīs vai citas dienas.

Tie, kas vienmēr visu plāno un nevēlas neko atstāt bez kontroles, bieži vien ir nervozi un dzīvo pastāvīgā stresā un spriedzē. Tie, kas vispār neko neplāno, riskē palikt bez nekā nākotnē. Izrādās, ir jāatrod vidusceļš, jo laime nav iespējama bez viena vai otra.

Eksperti iesaka dzīvot bez stresa. Lai to izdarītu, plānojiet lietas, taču neaizmirstiet piešķirt sev atpūtas periodus, kad varat atpūsties un nedomāt par neko citu.

Leave a Comment