Podiņmācība: Kā palīdzēt bērnam saprast, kam podiņš domāts

Ir bērni, kurus pieradināt pie podiņa ir ļoti vienkārši un viss izdodas jau dažu dienu laikā, taču ir bērni, kuriem tas var aizņemt pat vairākus mēnešus. Kā zināt, kad ir īstais laiks mācīt jauno paradumu, un kā zināt, vai bērns tam ir gatavs? Vecāku viedokļi par šo tēmu atšķiras, tāpēc psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite un piecu bērnu māmiņa Diāna Zande trešdien, 11.jūlijā, tirdzniecības parkā Alfa vadīs Chicco Info stundu par podiņmācību.
“Jaunie vecāki sastopas ar dažādiem viedokļiem par to, kad un kā sākt mazuli pieradināt pie podiņa. Tas var radīt apjukumu vecākos un lieku stresu ģimenē. Nodarbībā būs iespēja saņemt atbildes uz jautājumiem par to, kā bērnu vislabāk iemācīt lietot tualeti. Kurā vecumā sākt? Kā izvēlēties podiņu? Kā palīdzēt bērnam saprast, kam podiņš domāts? Vai bērnu drīkst “uzpirkt”, lai viņš lietotu podiņu un kāpēc sodi nesekmē tualetes lietošanas prasmju attīstību? ” par gaidāmo lekciju stāsta psiholoģe Diāna Zande.
Uz bezmaksas informatīvajām lekcijām, kas t/p Alfa sadarbībā ar veikalu Chicco norisinās reizi divos mēnešos, aicināts ikviens interesents. To mērķis ir izglītot un iedvesmot jaunos vecākus, kā arī palīdzēt rūpīgi iepazīt savu mazuli. 11.jūlija Info stundas tēma būs “Podiņmācība”.
“Katrs bērns ir citādāks un katrs jauno apgūst sev atbilstošā laikā, tāpēc ir ļoti būtiski izzināt faktorus – lai vecāki īstajā brīdī būtu gatavi atradināt savu bērnu no autiņbiksītēm. Lai arī podiņmācība varētu šķist pavisam vienkāršs process, tā tomēr var sagādāt grūtības ne tikai vecākiem, bet arī bērniem. Ir būtiski būt pacietīgiem un neaizmirst arī par nelielu humora devu, kas bērnam ļaus procesu asociēt ar pozitīvām emocijām. Priecājamies, ka psiholoģe un piecu bērnu māmiņa Diāna Zande dalīsies ar savām zināšanām un pieredzi, lai informētu arī citus vecākus, ” norāda t/p Alfa vadītāja Irīna Toropova.
Info stundas laikā varēs ne tikai uzklausīt speciālistes viedokli, bet dalīties arī savā pieredzē un saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Ikvienu apmeklētāju sagaidīs arī dāvanas no Chicco. 2018.gadā informatīvās lekcijas t/p Alfa norisināsies arī septembrī un novembrī.
Pirms došanās uz lekciju iepriekš ieteicams pieteikties Chicco mājaslapas sadaļā Kontakti: https://www.chicco.lv/kontakti.html.

Leave a Comment