Prezidents Levits strikti izteicies par Co**d-19 sertifikāta derīguma termiņu! Ko tas mums nozīmē?

Tādēļ Ministru prezidents Krišjānis Kariņš aicināja atbalstīt nozares ministra viedokli un jautājumu neforsēt, turpinot sarunas. “Es būtu gatavs, protams, jebkurā brīdī sasaukt sēdi, un mums jau ir ierasts, mums ir vairākkārt bijušas rakstveida sēdes. Ja ir kāds lēmums, kuru mums vajadzētu pieņemt pirms mūsu kārtējās sanākšanas, mēs to arī parasti darām,” sacīja Kariņš.

Vese***as ministrs, komentējot šo jautājumu, argumentēja, ka kopš decembra ir būtiski krities to cilvēku skaits, kuriem sertifikāta nav, tādēļ šobrīd, valdībai, ieņemot atšķirīgu nostāju šajā jautājumā, sabiedrībā tas varētu tikt uztvers kā balstvakcinēties atturošs signāls, turklāt, mainot līdzšinējo pozīciju, Ministru kabinets varētu pieņemt lēmumu, kas nav konsekvents iepriekš paustajam.

Tāpat politiķis atklāja, ka pirmdien koalīcijas sanāksmē esot panākta vienošanās, ka koalīcijai būšot vēl viena diskusija, kur tiks panākta principāla vienošanās par to, kāda būs turpmākā valdības politika sertifikātu jautājumā. Balstoties uz šo, ministrs aicināja otrdienas valdības sēdē “neforsēt termiņu izmaiņas”, tā vietā vienojoties par šo jautājumu turpmākās diskusijās, kas savukārt ļautu gala lēmumu pieņemt jebkurā no turpmākajām dienām, raksta apollo.lv

Lasi vēl: Latvijas iedzīvotāji nikni par Levita izgājienu: ”Tas tak nav normāli!”

Pašreizējais regulējums paredz, ka no 15.februāra Latvijā stāsies spēkā vakcinācijas pret Co**d-19 sertifikātu derīguma termiņš, kas attieksies uz pakalpojumu saņemšanu un pasākumu apmeklēšanu epidemioloģiski drošā vidē, kur nepieciešams uzrādīt vakcinācijas sertifikātu.

Vakcinācijas derīguma termiņš netiks attiecināts uz personām līdz 18 gadiem, jo šai iedzīvotāju grupai balstvakcinācija pašlaik nav nepieciešama. Darba pienākumu veikšanai joprojām saglabājas prasība, pēc pabeigtas primārās vakcinācijas un balstvakcinācija tiek stingri rekomendēta.

COMMENTS

Leave a Comment