Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par personas nonāvēšanu mantkārīgā nolūkā

2018.gada 5.oktobrī Rīgas apgabaltiesas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par personas nonāvēšanu mantkārīgā nolūkā, apzinoties, ka cietusī persona atradās bezpalīdzības stāvoklī.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis, būdams persona, kuru saskaņā ar mantojuma līgumu cietusī persona, savas Nā*es gadījumā ieceļ par savu mantinieku uz visu viņas atstājamo mantojumu, uzņēmās sniegt viņai saimniecisko un sociālo palīdzību līdz viņas mūža galam. Uzzinājis, ka cietusī nav apmierināta ar viņa uzņemto saistību izpildi un vēlas pārtraukt noslēgtā līguma attiecības, apsūdzētais, nolūkā panākt mantojuma līguma mantisko saistību izpildi un nepieļaut līguma atcelšanu, lai nezaudētu piešķirtās tiesības uz cietušās atstājamo mantojumu, nolēma noSlep**vot cietušo sava mantiskā stāvokļa uzlabošanai.

Realizējot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais, apzinoties, ka cietusī atrodas bezpalīdzības stāvoklī sava vecuma nevarības dēļ, tīši ar trulu priekšmetu vairākas reizes iesita cietušajai pa dzīvībai svarīgām ķermeņa daļām pēc kā turpināja žņaugt līdz iestājās cietušās Nā*e. Pēc tam apsūdzētais līķi apraka kāpu zonā.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 117.panta 2. un 9.punkta.

Apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai (Rīgā).

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Leave a Comment