Puķu dobes zied un smaržo, līdz kaķi un suņi ierodas tur savā biznesā, atradu veidu, kā glābt manus ziedus

4.Pašā kalna galā uzstādīts viens liels akmens vai no vairākiem mazākiem bruģakmeņiem veidota piramīda. Daži mīļotāji stāda virsū skaistu ziedu, bet lieli augi tur nebūs piemēroti.

Lasi arī: Dēls pameta veco tēvu vienu aukstā mājā. Kādu rītu dārga mašīna piebrauca pie pusjukušās būdiņas

5.Jūs varat stādīt augus starp akmeņiem pavasarī vai rudenī. Ir jānodrošina, lai ziediem būtu pietiekami daudz augsnes. Katru reizi viņiem pievieno nedaudz zemes, ja rodas vajadzība. Tie ierāmē kalnu ar mazuļiem vai sūnām, sakņu efejas, papardes vai grīšļa sāniem. Plaisās starp akmeņiem tiek stādīti sukulenti augi, un viss pārējais ir brīvajās vietās.

Ko stādīt dārza puķu dobēs?

Nolaišanās kalnā tiek izmantota dažāda veida nokarenās puķes. Starp akmeņiem iesakņojas visdažādākie akmeņaugi. Daudzkrāsaini lakfioli lieliski izskatās uz puķu dobēm dārzā. Citronu timiāns dārzā – skaisti un veselīgi. Lavandas krūmi kalnā jūtas lieliski.

Jebkurš kotonesteris izskatās skaisti. Kalnā kaudzēs stādītas zemas tulpes un narcises. Floksu subulāts labi aug puķu dobē. Dabiski saderēs ar ēdelveisa akmeņiem. Japāņu spirea lieliski rotās kalnu.

Daudzgadīgā Alpu astere izskatās jauki uz pilskalna un pakājē. Daudzkrāsainus krokusus stāda augstāk. Slaidam ir piemērots maigs kadrs. Jūs varat stādīt aquilegia vai altu.

Un, ja jums ir nepieciešams turēt mājdzīvniekus prom no puķu dobes, varat izmantot īpašus repelentus. Pūkām ļoti nepatīk to smarža. Piemērotas arī pikantās garšvielas vai citrusaugļu mizas. Vienkārši izklājiet tos ap ziediem.

Puķu dobei dārzā izvēlies tos ziedus, kas ne tikai skaisti sader viens ar otru, bet arī nepārvar viens otru!

Informācija:

Puķu dobes ir āra laukumi, kas tiek apstādīti ar dažādiem ziediem, krūmiem un citiem augiem, lai radītu dekoratīvu krāsu un faktūras attēlojumu. Puķu dobes bieži atrodas dārzos, parkos un sabiedriskās vietās, un to izmērs var būt no maziem, vienkāršiem izkārtojumiem līdz lieliem, sarežģītiem dizainiem. Tie parasti ir sakārtoti noteiktā modelī vai izkārtojumā, un tie var būt paredzēti, lai parādītu noteiktu krāsu shēmu, motīvu vai sezonālu displeju. Puķu dobēm ir nepieciešama regulāra apkope, tostarp laistīšana, ravēšana un atzarošana, lai tās izskatītos vislabākajā augšanas sezonā.

Mazie ziedi var attiekties uz plašu ziedu klāstu, kuriem ir salīdzinoši mazas ziedlapiņas un ziedi. Daži mazu ziedu piemēri ietver neaizmirstamus, margrietiņas, pansijas, vijolītes un mazuļa elpu. Šos ziedus bieži izmanto ziedu kompozīcijās kā pildvielas, akcentus vai lai piešķirtu krāsu un tekstūru lielākiem ziediem. Mazus ziedus var stādīt arī dārzos vai āra telpās, lai izveidotu apmales, zemes segumus vai aizpildītu spraugas starp lielākiem augiem. Dažus mazus ziedus pat izmanto ēdiena gatavošanā un cepšanā, piemēram, lavandu un vijolītes, lai pievienotu ēdieniem garšu un krāsu. Neatkarīgi no to lieluma mazie ziedi var radīt lielu iespaidu un pievienot skaistumu un šarmu jebkurai videi.