Putojošs veldzējums vasaras tveicē. Vērtējam kvasus

Der zināt

Faktiskais spirta daudzums kvasā ir līdz 1,2 tilpumprocentiem, proti, rūgšanas procesā rodas dzēriens ar nelielu alkohola saturu. Līdz ar to kvass ir piemērots pieaugušajiem, un tikai iesala un kvasa dzērienus drīkst dzert bērni, jo tajos alkohola nav (tie nav raudzēti).

Lasi arī: Ezotēriķu ieteikumi: kā attīrīt ķermeni no negatīvās enerģijas!

Dzērieni veikalu plauktos

Cik ražotāju, tik atšķirīgu kvasu. Šķiet, tik dažādu garšu vienam un tam pašam dzērienam nav izdevies baudīt. Savām garšas kārpiņām atbilstīgāko var precīzi piemeklēt, tikai degustējot. Saldeni, izteikti rūgti kā alus ar apiņu pēcgaršu, kā viegla limonāde, saldskābi un izteikti skābi, kas vairāk līdzinās pārrūgušam alum.

Agrāk veikalu plaukti vai lūza no dažādiem kvasa dzērieniem, kas pēc sastāva tuvāki bija limonādēm ar kvasa aromātu, toties tagad tas lielākoties ir īsts, labi noraudzēts kvass. Izvēle ir plaša, teju katrai alusdarītavai ir vismaz viens šāds raudzēts dzēriens. Piedāvājam ieskatu populārākajos.

Cukurs un E vielas

Tabulā var redzēt, ka ir ražotāji, kuri iemācījušies iztikt bez pārtikas piedevām vai arī pievieno tikai vienu, un tādi, kas nodrošinās pret bojāšanos ar konservantiem, filtrēšanu un pasterizāciju. Ievērojami atšķiras arī pievienotais cukura daudzums.

Kopumā pēc garšas kvass un iesala dzēriens ir gana salds, kas liecina, ka cukura tajos ļoti daudz. Tehnologi skaidro, ka šis priekšstats ir mazliet mānīgs, jo pati misa – no graudu produktu ekstrakta, rudzu, kviešu vai citiem graudaugiem ekstrahētas vielas – ir ar spēcīgi saldu garšu. Reizēm arī papildus pievienots cukurs, par ko ir informācija uz etiķetes (sastāva pamatā ūdens, norādīts cukurs vai tikai iesala ekstrakts). Patērētājam ir izvēle, vai viņš savā atspirdzinošā dzēriena glāzē vēlas vairākas ēdamkarotes cukura, jo iespējams atrast dzērienu, kam šī saldviela nav pievienota. Kvasa dzērieniem parasti cukura ir visvairāk, un daudzums var atšķiries pat 2,5 reizes, ja salīdzina iesala dzērienus bez cukura, kuros ogļhidrātu ir tikai tik, cik no grauda iesala.

Lasi arī: Ko darīt, ja jūs aktīvi sazināties, bet viņš nepiedāvā tikties

Glāze kvasa nesatur daudz cukura, tas pieļaujams uz kopējā dienas patēriņa. Bet, ja tiek izdzerta visa kvasa pudele, iespējams, būs par daudz.

Svarīgi!

Kvasa ražošanā atļauts izmantot tikai šādas pārtikas piedevas: pienskābi (E270), citronskābi (E330), askorbīnskābi (E300), nātrija benzoātu (E211) un kālija sorbātu (E202).

Avots:

Leave a Comment