Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 6 vistas kājiņas vai stilbiņi;
- 150 g sēņu;
- 230 ml buljona;
- 100 ml baltā sausā vīna;
- 80 ml krējuma;
- 2 ēdamkarotes sinepju;
- 30 g saldā krējuma;
- 10 g olīveļļas;
- 3 ķiploku daiviņas;
- timiāns.
Pagatavošana:
- Uz labi uzkarsētas pannas izkausēt saldo krējumu un pievienot olīveļļu.
- Vistu kārtīgi izsusināt ar papīra dvieļu palīdzību – tad ādiņa būs garšīga. Apcept vistiņu līdz iegūs zeltainu nokrāsu.
- Sagriezt šampinjonus lielos gabalos, apcept sēnes tajā pašā pannā.
- Pievienot 3 gab. ķiploku daiviņu.
- Pieliet balto vīnu.
- Pievienot vistas buljonu un pāris karotes labu sinepju.
- Ļauj, lai viss sāk vārīties un pievieno krējumu.
- Gatavot mērci aptuveni 10 -15 minūtes, līdz tā kļūs bieza. Pievienot piparus un sāli.
- Pārliet mērci uz karstuma izturīgu trauku. Trauka dziļumam ir jābūt tāda, lai vistu apklātu vismaz 3 cm augstumā.
- Stilbiņus rūpīgi salikt ar zeltaino kārtiņu uz augšu un apkaisīt ar timiānu.
- Likt cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cept aptuveni 15 – 20 minūtes.
Lai labi garšo!
Avots: www.adme.ru