Recepte: Garda vista sinepju mērcē ar sēnēm

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 6 vistas kājiņas vai stilbiņi;
  • 150 g sēņu;
  • 230 ml buljona;
  • 100 ml baltā sausā vīna;
  • 80 ml krējuma;
  • 2 ēdamkarotes sinepju;
  • 30 g saldā krējuma;
  • 10 g olīveļļas;
  • 3 ķiploku daiviņas;
  • timiāns.

Pagatavošana:

  1. Uz labi uzkarsētas pannas izkausēt saldo krējumu un pievienot olīveļļu.
  2. Vistu kārtīgi izsusināt ar papīra dvieļu palīdzību – tad ādiņa būs garšīga. Apcept vistiņu līdz iegūs zeltainu nokrāsu. 
  3. Sagriezt šampinjonus lielos gabalos, apcept sēnes tajā pašā pannā.
  4. Pievienot 3 gab. ķiploku daiviņu. 
  5. Pieliet balto vīnu.
  6. Pievienot vistas buljonu un pāris karotes labu sinepju. 
  7. Ļauj, lai viss sāk vārīties un pievieno krējumu. 
  8. Gatavot mērci aptuveni 10 -15 minūtes, līdz tā kļūs bieza. Pievienot piparus un sāli.
  9. Pārliet mērci uz karstuma izturīgu trauku. Trauka dziļumam ir jābūt tāda, lai vistu apklātu vismaz 3 cm augstumā.
  10. Stilbiņus rūpīgi salikt ar zeltaino kārtiņu uz augšu un apkaisīt ar timiānu.
  11. Likt cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cept aptuveni 15 – 20 minūtes.

Lai labi garšo!

vista 2

 

Avots: www.adme.ru

Leave a Comment