Recepte pikantiem biešu salātiem

Sagatavošanas soļi:

Biešu vārīšana: Sāciet ar biešu vārīšanu. Ielieciet bietes lielā katlā ar ūdeni un ļaujiet tām vārīties apmēram 2 stundas. Bietēm jābūt mīkstām, lai tās būtu viegli sarīvēt.

Kad tās ir gatavas, ļaujiet bietēm atdzist, pēc tam nomizojiet un sarīvējiet tās uz rīves. Lai iegūtu smalkāku struktūru, varat izmantot korejiešu burkānu rīvi, bet arī parastā rupjā rīve būs piemērota, ja vēlaties biešu salātiem piešķirt rupjāku tekstūru.

Sīpolu sagatavošana: Kamēr bietes vārās, varat sagatavot sīpolus. Smalki sagrieziet 500 gramus sīpolu. Sīpolu garša piešķirs salātiem īpašu garšas dziļumu un papildinās biešu saldeno garšu.

Pannā ar biezu dibenu sakarsējiet 100 ml augu eļļas un apbrūniniet sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini brūni un mīksti. Šis solis ir svarīgs, lai sīpoli piešķirtu salātiem bagātīgu un sātīgu aromātu.

Garšvielu pievienošana: Kad sīpoli ir apcepti, pievienojiet tiem sāli, malto papriku un melnos piparus. Šo garšvielu kombinācija piešķirs biešu salātiem izteiksmīgu garšas buķeti.

Īpaša nozīme ir paprikai, kas ir šīs receptes noslēpums. Tā ne tikai piešķir ēdienam krāšņu krāsu, bet arī pievieno nelielu pikantumu, kas padara biešu salātus neaizmirstamus.

Biešu pievienošana: Pēc tam, kad garšvielas ir pievienotas sīpoliem, pievienojiet sarīvētās bietes un rūpīgi samaisiet. Šajā brīdī dārzeņi sāk apvienoties vienotā masā, un garšas sāk savstarpēji savienoties.

Palieliniet siltumu un turpiniet vārīt dārzeņus uz vidēji augstas uguns, regulāri maisot. Pēc 20 minūtēm pievienojiet etiķi, kas palīdzēs saglabāt salātu svaigumu un sniegs nelielu skābumu, kas līdzsvaros biešu un sīpolu saldeno garšu. Pēc tam vāriet vēl 5 minūtes uz lēnas uguns.

Salātu uzglabāšana: Kad salāti ir gatavi, tos var sākt iepildīt iepriekš sterilizētās burkās. Ir svarīgi izmantot sterilizētas burkas, lai nodrošinātu, ka konservi saglabāsies svaigi visu ziemu.

Pēc tam, kad burkas ir piepildītas, cieši aizskrūvējiet vāciņus un apgrieziet burkas otrādi. Aptiniet tās ar segu vai dvieli, lai saglabātu siltumu, un ļaujiet tām atdzist.

Uzglabāšana

Kad burkas ir pilnībā atdzisušas, tās varat pārnest uz vēsu un tumšu vietu, piemēram, pieliekamo vai pagrabu. Šie konservi var tikt uzglabāti vairākus mēnešus un būs lieliski piemēroti ziemas sezonā, kad gribas kaut ko svaigu un garšīgu.

Lasi vēl: Ikvienam mājās patiks šie ķirbju salāti. Garšīgi, vienkārši un ātri

Biešu konservu pielietojums

Šie biešu salāti ir universāls ēdiens, kas var papildināt daudz dažādu ēdienu. Piemēram, tos var izmantot kā uzkodu, servējot ar maizi vai krekeriem.

Tāpat biešu salātus var pievienot zupām, piemēram, borščam, lai bagātinātu to garšu. Turklāt šos salātus var pievienot vinegretam vai citiem salātiem, lai piešķirtu tiem intensīvu un pikantu garšu.

Biešu salāti

Biešu salāti ir lielisks ziemas sagatavošanas veids, kas piedāvā ne tikai praktisku pielietojumu, bet arī bagātīgu garšas pieredzi.

Šī vienkāršā recepte, kas izceļas ar maltās paprikas pievienošanu, ļaus jums saglabāt biešu svaigumu un baudīt to garšu visa gada garumā.

Biešu salāti būs ne tikai lieliska uzkoda, bet arī veselīgs un uzturvielām bagāts ēdiens, kas iederēsies dažādās maltītēs.

Leave a Comment