Recepte un padomi kā ātri iemarinēt sēnes

Ir tik daudz sēņu marinēšanas iespēju. Izmēģiniet pagatavot sēnes pēc šīs receptes – aromātiska un garšīga uzkoda, kas jums noteikti patiks

Tas ir iecienīts ēdiens daudzās kultūrās, kas pazīstams ar savu bagātīgo garšu, izteiksmīgo tekstūru un ilgo glabāšanas laiku. Marinēšanas process ir metode, kas ne tikai palīdz saglabāt sēnes, bet arī piešķir tām unikālu aromātu.

Marinēšanai visbiežāk izmanto šādas sēnes: šampinjonus – maigās garšas un pieejamības dēļ. Gailenes – to izteiktā aromāta un tekstūras dēļ. Baravikas un bekas – izsmalcinātām marinētām uzkodām. Medus sēnes – tradicionāli populāras daudzās valstīs. Arī šitaki sēnes sāk iekarot popularitāti. Šīs konkrētās receptes precīzu sastāvdaļu sarakstu atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Sēnes rūpīgi noskalojiet. Ja nepieciešams – notīriet. Sagatavojiet  marinādi sēnēm, ko liksim atsevišķi kad jau sēnes būs izvārītas. Smalki sasmalcina dilles. Sajauc augu eļļu, saspiestu ķiploku, dilles, 1 tējkaroti cukura. Ielej 4 tējk. 9 % etiķa. Pēc tam sagatavojiet sēnes.

Katliņā ielej 1 litru auksta ūdens, uzkarsē uz plīts. Tūlīt pievieno visas garšvielas, lauru lapu, sāli. Pēc vārīšanas ievieto sēnes katlā. Samazina karstumu, ielej citrona sulu un vāra sēnes apmēram 10 minūtes. Pārliek sēnes citā traukā, ļauj nedaudz atdzist un pievieno to marinādi ko pagatavojām ar dillēm, eļļu, ķiplokiem, etiķi utt.

Tas ūdens, kurā vārījām sēnes vairs nebūs nepieciešams.  Kad ir sajauktas ar otro marinādi, tad tajā sēnes ari paliek. Nav ieteicams likt traukā, kurā vēlaties pasniegt, jo trauks būs ar eļļu un grūti to notīrīt. Tāpēc iesaku gatavot citā traukā, ne pasniegšanas.

Lasi vēl: Vecgada vakars bez steigas jeb viegli pagatavojami ēdieni svētku galdam

Sastāvdaļas:

sēnes sēnes – 500 g
ūdens – 1 litrs
sāls – 1 ēd.k
citronu sula – 1 ēd.k
cukurs – 1 tējkarote
ķiploki – 3 daiviņas
dilles – 15 g
augu eļļa – 2 ēd.k
etiķis – 4 tējk.
melnie pipari – 5-6 gab.
smaržīgie pipari – 5-6 zirnīši;
krustnagliņas – 1 gab.
lauru lapa – 3 gab.

Rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām. Izņem, liek skaistā stikla traukā un pasniedz. Kraukšķīgas, aromātiskas un vienkārši lieliskas sēnes. Lai labi garšo!

Leave a Comment