Riekstu biskvīts kūkām – izsmalcināts, neierasts un kā radīts jaunām kūku variācijām

Mazliet neierasts biskvīts, lai pagatavotu interesantas kūkas- interesanta struktūra, garša vēl pārsteidzošāka

Kurš gan nemīl sulīgas un garšīgas kūkas, it īpaši tās, kas pagatavotas pašu mājās. Šī recepte palīdzēs jums izcept gaisīgu biskvīta kūku, netērējot daudz laika un naudas sastāvdaļām. Un mājinieki noteikti novērtēs jūsu pūles. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Ņemam kūkas formu, ideāli ja ir 18-20 cm diametrā. Tās apakšdaļu pārklājam ar foliju, liekam uz cepamās plāts un liekam cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā, lai tā uzsildītos.


Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Rieksti rūpīgi jāiztīra no visām mizām un citām cietām daļiņām, lai izvairītos no zobu bojāšanas. Nedaudz apcep tos pannā, pietiek ar 2-3 minūtēm. Pēc tam, kad tie ir pilnībā atdzisuši, tos sasmalcinām līdz gandrīz viendabīgai masai, izmantojot jebkuru pieejamo metodi – es to daru ar blenderi.


Neatdalītas (baltumu no dzeltenuma) olas ievietojam bļodā, ieberam tajā sāli un sākam putot – darām to ar mazu ātrumu vienu minūti. Pēc neilga laika sākam iebērt cukuru un maisām vēl 7-8 minūtes. Maisījums palielināsies un kļūs ievērojami baltāks. Rezultātā jāiegūst bieza balta masa.

Pievienojiet tai sasmalcinātus riekstus un pēc tam izsijātos miltus, ar lāpstiņu uzmanīgi un vienlaikus ātri maisot no apakšas uz augšu. Jāiegūst jauka viendabīga mīkla ar nelieliem riekstu gabaliņiem.


Ieliek mīklu cepeškrāsnī sakarsētā formā, pēc vajadzības izlīdzinot to ar lāpstiņu. Liek cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 170 grādiem, uz 35-40 minūtēm. Cepuma gatavību var pārbaudīt ar jebkuru asu priekšmetu: iebāžot to biskvīta centrā, un, ja priekšmets paliek sauss un tīrs, cepumu var izņemt no krāsns un atdzesēt.

Kad cepums atdziest, tas jāapgriež ar foliju otrādi, laiks 30-40 minūtes. Biskvītu uzmanīgi izņem no veidnes un novieto uz dēlīša vai režģa, lai tas pilnībā atdzistu. Pēc 2-3 stundām to ietin pārtikas plēvē vai celofāna maisiņā un uz 5-6 stundām ievieto ledusskapī. Kopējais cepuma derīguma termiņš ir 4-5 dienas.

Lasi vēl: Neparastais rasols – izmainot tikai vienu sastāvdaļu iegūstam pavisam jaunus salātus un garšu

Sastāvdaļas:

4 olas
150 g cukura
150 g kviešu miltu
½ tējkarotes sāls
1 tējkarote sausā rauga
100 gr. mizoti valrieksti

Pēc tam jūs varat likt lietā savu iztēli un izdomāt oriģinālu krēma pildījumu jūsu kūkai. Iegūtā biskvīta pietiks 4-5 mazām kūkām.

Leave a Comment