Rīgas pilī notiks konference par Bērnu tiesību aizsardzību

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija sadarbībā ar Labklājības ministriju otrdien, 15.maijā, Rīgas pilī rīko konferenci “Latvijai – 100. Bērnu tiesību aizsardzības likumam – 20”. Ar to Latvijas jubilejas gadā tiek iezīmēts atskaites punkts paveiktajam bērnu interešu un tiesību aizstāvības jomā. Konference pulcēs bērnu tiesību aizsardzības jomas profesionāļus no Latvijas un ārvalstīm.
Konferenci ar uzrunu atklās Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone, uzrunas teiks arī Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka, Tiesībsargs Juris Jansons un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Marianna Dreja.
Konferences mērķis ir apzināt galvenās problēmas, kas traucē bērnu vienlīdzīgu tiesību un iespēju nodrošināšanai, kā arī iespējām saņemt kvalitatīvus un aktuālajās vajadzībās balstītus sociālos pakalpojumus. Konferences gaitā iecerēts gan vēsturisks atskats uz bērnu tiesību aizsardzības sistēmas veidošanos Latvijā, gan ārvalstu ekspertu pieredzes stāsti, gan informēšana un diskusijas par jomas nākotnes perspektīvām.
Lai sekotu konferences norisei tiešsaistē, lūdzam sekot saitei: http://www.leta.lv/onair/embed/b:latvijai100
Tiešraide būs vērojama arī Labklājības ministrijas mājaslapā www.lm.gov.lv un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas mājaslapā www.bti.gov.lv.

Leave a Comment