Romantiskās vakariņas “piecas minūtes” – labākās receptes

Pamatēdiens – forele ar ciedru riekstiem

Ir nepieciešams:

• 2 foreles steiki
• 1 ēd.k. saldā krējuma
• 2 ēdamkarotes citronu sulas
• Mazliet citrona miziņas
• 25 g ciedru riekstu
• Pētersīļu saišķītis
• 2 ēd.k. olīveļļas
• Sāls un baltais maltais pipars pēc garšas

Lasīt arī: Oriģinālas dāvanas Valentīna dienā

Ēdiena gatavošana:

Nomazgājiet zivi, iesāliet, apsmērējiet ar pipariem. Atsevišķā traukā sajauciet citronu sulu, lielāko daļu smalki sagrieztu zaļumu, citona miziņu un pusi no sasmalcinātiem riekstiem. Pārlejiet zivi ar iegūto mērci un ievietojiet to krāsnī, uz vienu stundu 180 grādu temperatūrā. Uzlieciet gatavās zivis uz šķīvjiem, pārkaisiet ar atlikušajiem veseliem riekstiem.

Deserts – karameļu bumbieris

Ir nepieciešams:
• 2 bumbieri
• 1 glāze cukura
• 100 g sviesta
• Piliens šķidrās vaniļas

Lasīt arī: Kā satikt savu mīlestību

Ēdiena gatavošana:

Pārgrieziet bumbierus četrās daļās un izņemiet kauliņus. Izlieciet uz trauka, kas tiks pasniegts uz galda. Izkausējiet uz pannas sviestu un cukuru, pievienojiet vaniļu. Cepiet, līdz cukurs ir gaišā karameļu tonī. Pārlejiet bumbierus ar karameli.

Labu apetīti!

 

Avots: kp.ru

Gunta Graudiņa

Leave a Comment