Rozes gaida tikai šo barošanu vasaras vidū. Tās ziedēs bezgalīgi!

Daži dārznieki uzskata, ka, kad rozes ir noziedējušas, tām vairs nav nepieciešama papildu aprūpe. Bieži vien dārza karalienei vasaras vidū tiek atvēlēta vienkārši laistīšana.

Tomēr šī pieeja nav pilnīgi pareiza. Daudzām rožu šķirnēm, pat vidējā zonā, ir iespēja atkārtoti ziedēt, un lai to izdarītu, tām ir nepieciešams papildus enerģijas lādiņš.

Šajā rakstā izpētīsim, kā un kāpēc rozes jākopj vasaras vidū, kā arī iepazīsimies ar efektīvu mēslojumu, kas palīdzēs jūsu rozēm ziedēt ilgāk un veselīgāk.

Rozes ziedēšanas noslēpumi

Rozes ir zināmas ar savu skaistumu un smaržu, taču to audzēšana prasa noteiktas zināšanas un prasmes.

Rozēm nepieciešama pastāvīga uzmanība un kopšana, lai tās saglabātu savu veselību un turpinātu ziedēt.

Tas ietver regulāru laistīšanu, mēslošanu, apgriešanu un slimību profilaksi.

Laistīšana

Vasaras vidū rozēm ir nepieciešams pietiekams ūdens daudzums, īpaši karstās dienās. Laistiet rozes agri no rīta vai vēlu vakarā, lai izvairītos no ūdens iztvaikošanas un saules apdegumiem uz lapām.

Dziļa un bagātīga laistīšana palīdzēs sakņu sistēmai attīstīties dziļāk, kas padarīs augus izturīgākus pret sausumu.

Apgriešana

Pēc pirmā ziedēšanas viļņa, ir svarīgi apgriezt noziedējušos ziedus un veikt sanitāro apgriešanu. Tas ne tikai uzlabo rožu izskatu, bet arī veicina jaunu dzinumu veidošanos un atkārtotu ziedēšanu.

Lasi vēl: Kad no karstuma neizbēgt, šī recepte ir mans glābiņš, dzīve uzreiz kļūst vieglāka

Noņemiet visus bojātos vai slimos dzinumus, lai novērstu slimību izplatīšanos.

Likstu profilakse

Vasaras vidū rozes var ciest no dažādām likstām, piemēram, melnās lapu plankumainības, miltrasas un rūsa. Lai novērstu šo slimību izplatīšanos, regulāri pārbaudiet augus un veiciet profilaktiskus pasākumus, piemēram, izmantojiet fungicīdus un insekticīdus pēc nepieciešamības.

Mēslošana vasaras vidū

Viena no vissvarīgākajām darbībām, ko varat veikt, lai atbalstītu rožu veselību un ziedēšanu, ir pareiza mēslošana. Daudzās mēslošanas iespējas var būt mulsinošas, taču ir viens mēslojums, kuru pieredzējuši rožu audzētāji iesaka izmantot vasaras vidū: kālija magnēzija.

Kālija magnēzija – efektīvs mēslojums rozēm

Kālija magnēzija ir ļoti efektīvs mēslojums, kas satur divus svarīgus elementus – kāliju un magniju. šie elementi ir būtiski, lai nodrošinātu rožu veselību un veicinātu to augšanu.

Kālijs palīdz uzlabot augu imunitāti, padarot tos izturīgākus pret slimībām un stresu. Tas arī veicina pumpuru veidošanos un ziedēšanu.

Magnijs ir svarīgs hlorofila veidošanai, kas nepieciešams fotosintēzei. Tas palīdz augiem ražot enerģiju, kas nepieciešama augšanai un ziedēšanai.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment