Šai receptei ir jau daudzi gadi: marinēti gurķīši ziemai bez sterilizācijas

Jūlijā daudzas saimnieces sāk konservēt gurķus – cena par tiem ir diezgan pieņemama, un recepšu, kā vienmēr, daudz.

Ir kāda ļoti sena recepte, kuru lietoja jau daudzas mūsu vecmāmiņas, un to var saukt pat par klasiku. Bet tā, kā zināms, ir nemainīgi laba vērtība un patīk teju visiem!

Aprakstītā konservēto gurķu recepte ir paredzēta 2 litru burkām.

Sastāvdaļas:

1 kilograms gurķu

1 saldā paprika

2 dilles zariņi

4-6 ķiploku daiviņas

8 tējkarotes 9% etiķa

4 zirnīši raudenes piparu

10 melno piparu graudiņi

2 lauru lapas

1 litrs ūdens

1 ēdamkarote sāls

2,5 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana:

Nomazgājiet gurķus, pārlejiet tos ar aukstu ūdeni, atstājiet uz 1-2 stundām. Burkas izmazgā ar dzeramo sodu un 5 minūtes sterilizē virs tvaika, vāciņus uzvāra. Lavandas lapu un dilles pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 1 minūti.

Sastāvdaļas sakārto burkās: sagrieztus paprikas gabaliņus, lauru lapu, raudenes un melnos piparus, ķiplokus, dilles zariņus. Vispirms burkās liek gurķus vertikāli, nogriežot kātiņu, otrajā rindā liek horizontāli. Virspusē pievieno vēl ķiplokus un dilles, pārlej ar verdošu ūdeni, aizver ar vāciņiem, atstāj uz 10 minūtēm. Notecina ūdeni, atkal uzvāra, pārlej, aizver ar vāciņiem. Pēc otrreizējas pārliešanas ūdeni pilnībā izlej.

Pagatavo marinādi: uz 1 litru ūdens – 1 ēdamkarote sāls un 2,5 ēdamkarotes cukura. Uzvāra, izšķīdina sāli un cukuru. Svaigo marinādi pārlej pār gurķiem burkās. Uz 1 litra burkas pievieno etiķi, uzreiz burkas aptin. Apgriež, novieto siltā vietā, pārklāj ar segu, līdz atdziest.

Šāda veida gurķi ir patīkami kraukšķīgi, un tiem ir lielisks garšas balans. Tie noderēs gan kā parasta uzkoda, gan lieliski iederēsies arī uz ikviena svētku galda!

Kādas ir jūsu iecienītākās gurķu konservēšanas receptes? Dalieties komentāros!

 

Leave a Comment