Salāti “Vecrīga” ir pagatavoti no vienkāršiem produktiem, bet to garša ir vienkārši dievišķīga

Salāti “Vecrīga” – daudzi uzminēs un būs taisnība, ka tajā ir iekļautas šprotes. Risinājums kā pasniegt šīs zivis brīvdienām 

Pievēršam jūsu uzmanību ļoti veiksmīgiem, skaistiem un garšīgiem salātiem. Maz ticams, ka jūs, tos esat izmēģinājuši. Bet velti, jo tie ir patiešām garšīgi un goda vietas vērti uz svētku galda. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošanas instrukcija:

1.Pirms ir jāizvāra rīsi, lai tie paspētu kārtīgi atdzist. Tad  sagriežam sīpolu pus gredzenos. Atstājiet dažus gredzenus, lai izrotātu salātus. 2. Lai iegūtu marinādi, pievienojiet bļodiņā ūdeni, etiķi, cukuru, sajauciet visu kopā ar sīpoliem. Ja jums patīk sīpoli ar skābumu, jūs varat nesaldināt. Sīpolam vajadzētu marinēties 10 minūtes.

3.Smalki sagrieziet dilles un atstājiet dažus zarus dekorēšanai. 4.Svaigu gurķi sagriežam kubiņos, atstājam dažas šķēles, lai dekorētu ēdienu.


4.Mēs liekam sīpolus sietā un atstājam tā, lai notek liekā marināde.  5.Ņemam konditorejas izstrādājumu gredzenu (formu), uzstādot tā diametru par 16 cm un jāsāk salikt salātus. Pirmais slānis ir novārīti rīsi. Pievienojiet tai karoti majonēzes, samaisiet, vienmērīgi izlīdziniet to.

6.Otrais slānis ir šprotes (bez eļļas), atstājiet nedaudz zivju astes dekorēšanai. Trešais slānis – sīpoli. Mēs tos vienmērīgi izplatām pa visu formu. Tam sekoja zirņi. Mēs vienmērīgi izsmērējam majonēzi virsū.


7.Sagriežam olas kubiņos, ieliekam gredzenā, uzspiežam nedaudz majonēzes, pēc tam liekam gurķu slāni. Pēdējais slānis ir sagriezts dilles.
Nākamais – noņemiet gredzenu un dekorējiet salātus.
8.Ap to mēs izkliedējam gurķu šķēles, iespraužam astes un virsū uzliek vairākus sīpolu gredzenus, pievienojiet sasmalcinātas dilles. Kas ir šo salātu autors, nav saprotams. Bet noteikti var viņu tikai uzlielīt! Cik labi izdarīts, cik tas ir garšīgs un cik ļoti garšas saskan!

Lasi vēl:

Sastāvdaļas:

šprotes – 240 g
vārīti rīsi – 210 g
olas, vārītas – 2 gab.
konservēti zaļie zirnīši – 200 g
sīpoli – 1 gab.
svaigi gurķi – 1  gab.
svaigas dilles -40 g
majonēze (vēlams mājās) -5-6 ēd.k. (pēc garšas)
sāls – pēc garšas
melnie pipari (svaigi malti) – pēc garšas

Marinādei (sīpoliem):
ūdens – 8 ēd.k.
9%etiķis-2 ēd.k.
cukurs – 1 ēd.k.

Noteikti pārbaudiet, vai pietiek sāls, tas kādam var šķist sāļš, kādam nē – gaumes jautājums. Noteikti sagatavojiet “veco Rīgu” jaunajam gadam, tikai daži atteiksies izmēģināt šādu skaistumu. Zivis un rīsi ir klasika visu laiku. Labu apetīti!

Leave a Comment