Seksuālā psihosomatika. Ko ķermenis un pozas mīlējoties atklāj par seksualitāti

Par seksa pozām patīk runāt gan seksologiem, gan psihologiem, gan parastiem iedzīvotājiem – pirms seksa, seksa laikā, pēc seksa un dažreiz pat seksa vietā.

Tiek uzskatīts, ka seksa pozu daudzveidība saistīta ar vīriešu un sieviešu dzimumorgānu dažādo anatomisko struktūru. Tomēr tas nav vienīgais iemesls.

Seja pret seju

Šīs pozas ir labas ar to, ka esot ar seju pret seju var ne tikai mīlēties, bet arī komunicēt. Jā! Tieši tā! Šādas pozas apmierina cilvēka vajadzību pēc komunikācijas, vienlaikus apmierinot seksuālo vēlmi. Nepieciešami argumenti? Lūdzu. Dzīvniekiem tādu seksa pozu nav, jo viņi nenodarbojas ar seksu komunikācijas dēļ. Cilvēkiem vajadzīgs ne tikai sekss, bet arī kopības sajūta, saplūšana, mīlestība galu galā.

Un tieši šo nepieciešamību vislabāk apmierina zināmā poza – vīrietis augšā. Daudzām sievietēm poza simbolizē sava veida aizsardzību – kad vīrieša ķermenis gandrīz pilnībā viņu aizsedz. Pozu dēvē arī par misionāru pozu. Nosaukums esot radies, kad mežoņi uz salas, kuri bija pieraduši izmantot dzīvniekiem raksturīgās pozas, ar izbrīnu noskatījās, kā mīlējas misionāru pāris. Tomēr tas nav īsti precīzs stāsts.

Pozas varianti tika atrasti pirmatnējo cilvēku klinšu zīmējumos! Tas netieši apstiprina to, kas minēts iepriekš: seksa sociālā funkcija parādījās jau diezgan sen. Tādu pozu varētu drīzāk saukt par cilvēcisku, nevis misionāru. Un tās populācijas, kurās poza nav populāra, arī pārējā attīstībā piedzīvoja regresu. Bet problēmas šīs grupas pozu izmantošanā sākas tur, kur atšķiras “sociālais vērtējums”. Tas var būt, no vienas puses, apvienošanās un saplūšana, un no otras puses – apspiešana (no vīrieša skatupunkta): sak’, re, kā es viņu esmu piespiedis, pat pakustēties nevar!

Parasti vīriešiem, kuri seksā tiecas apmierināt savu varaskāri no spēka pozīcijām, šī seksa poza ar to ir pievilcīga, ka tajā var sievieti burtiski “nospiest”. Un viņam nav svarīgi, ka praktiski nekustīgā partnere zaudē spēju līdzdarboties, tā palielinot abu tīri fizioloģisko prieku! Galvenais – nospiest, pakļaut. No sieviešu viedokļa šāda poza var būt arī simbols nicinājumam un vienaldzībai. Mana līdzdalība, atvainojos, apgulties un kājas izplest. Un tālāk lai viņš dara, ko grib, man vienalga! Tieši tādā pozā un ar tādu zemtekstu ar seksu nodarbojas sievas, kuras burtiski ienīst savus vīrus – un jo īpaši tuvību ar viņiem. Tas ir vēl viens iemesls, kāpēc šī poza ir tik populāra – bieži precētiem pāriem sekss kļūst tikai par laulības pienākumu. Un tieši šajā pozā sieva var nepiepūlēties, pildot savu pienākumu.

Tā nu gadās, ka ja partneris šajā pozā sajūt saplūšanu, bet partnere – vienaldzību vai partneris alkst izmantot seksu varas sajūtu apmierināšanai, bet partnere vēlas izjust drošību, kāds noteikti paliks neapmierināts (lai cik labi poza nederētu anatomiski). Un otrādi, pat ja atrašanās pozā ne pārāk labi stimulē galvenās erogēnās zonas, bet uzskati sakrīt – šāda poza būs ļoti piemērota!

Lasi vēl: Ēd un neskaiti kalorijas, viss ir zem kontroles

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu vairāk par seksa pozām!

Leave a Comment