Septembrī zemenes noteikti pārkaisu ar vienkāršu maisījumu, vasarā būs ogu jūra

Kā barot zemenes

Rudenī zemenēm visvairāk nepieciešams fosfors un kālijs. Tieši šie elementi palīdz stiprināt augus pirms ziemošanas. Jums jāņem vērā, kad krūmi tiek stādīti. Galu galā pagājušajā gadā iestādītajiem augiem nav nepieciešams mēslojums. Jums tas jābaro no otrā gada. Mēslošana jāveic mitrā augsnē. Vai nu pēc lietus, vai pēc augu laistīšanas.

Gataviem mēslošanas līdzekļiem ir trīs iespējas: superfosfāts (10–20 g uz 10 litriem ūdens), kālija sulfāts (10–20 g uz 10 litriem ūdens) un kālija monofosfāts (10–15 g). Pēdējais variants ir labākais, taču tā trūkums ir cena. Bet tas ļoti labi uzsūcas. Visi šie mēslošanas līdzekļi ir pieejami specializētajos veikalos un ir viegli atrodami. Jūs varat tos atšķaidīt ūdenī un pievienot zem katra krūma. Vai arī apkaisa ar sausu mēslojumu un sajauc to ar augsni, vienlaikus atslābinot.

Lasi arī: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: kādu sagaida neveiksmes, bet citam tieši pretēji – smaidīs finansiālā veiksme

Lasi arī: Austrumu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: savu pozīciju nostiprināšana sniegs jaunas iespējas tuvākajā nākotnē.

Varat arī izmantot organisko mēslojumu. Šim nolūkam vislabāk piemēroti koksnes pelni. Jūs varat pievienot 1 ēdamkaroti to zem katra krūma. Pelni satur daudz kālija, bet mums ir nepieciešams arī fosfors. Daudz to ir kaulu vai zivju miltos. To var arī izkaisīt vietnē. Apmēram 200 grami uz 1 kv. m gultas. Ja nevēlaties uztraukties, vienmēr varat iegādāties gatavu komplekso mēslojumu. Tas tiks atzīmēts kā “rudens”.

Kā redzat, zemeņu barošana septembrī ir labas ražas atslēga nākamajā gadā. Netaupiet ar mēslojumu, ja nākamajā pavasarī vēlaties iegūt daudz sulīgu ogu. Vai esi jau sagatavojis gultas ziemai?

Leave a Comment