Septiņi dabas preparāti, kas stiprina imunitāti

 

Kā pasargāt organismu un palielināt tā dabiskās aizsargspējas?

 

Kā izvēlēties pareizus līdzekļus cīņā pret saaukstēšanos? Kā saprast, kas ir labāk tavam organismam? Kas var dot tam spēku un enerģiju?

Ir grūti orientēties aptiekā. Ja gribam izvēlēties līdzekli, kas der gan profilaktiski, gan Sli**bas periodā, vislabāk būtu lietot vitamīnus un dabiskus preparātus. Kāpēc? Tāpēc, ka vitamīni un dabiskie līdzekļi stiprina mūsu organismu un atjauno tā iekšējo līdzsvaru. Ir veikti pētījumi, kas pierādījuši dažādu dabas produktu efektivitāti gan slimību gadījumā, gan lietojot tos profilaktiski. No iegādājamiem dabas produktiem ieteicami tie, kas satur imūnstimulējošas vielas, piemēram:

1. Ehinacejas preparāti

Tā aktivizē to imūnsistēmas daļu, kas likvidē baktērijas un vīrusus — fagocitozi. Ehinaceja bija viens no Amerikas indiāņu svarīgākiem ārstniecības līdzekļiem. Turklāt tā palielina T-limfocītu skaitu, kuru uzdevums ir aktivizēt citas imūnaizsardzības šūnas.

2. Mežrozītes

plaši zināmais pretiekaisuma un pretsāpju līdzeklis. To sastāvā ir daudz vitamīnu un antioksidantu. 100 g žāvētu mežrozīšu augļu satur četras C vitamīna dienas devas un pusi minerālu dienas devas: kāliju, magniju, kalciju. Tieši tāpēc mežrozīte ir iedarbīgs līdzeklis saaukstēšanās profilaksei.

3. Melnā plūškoka augļi

tāpat kā mežrozīte atbrīvo no saaukstēšanās un mazina tās simptomus: drudzi, klepu.

4. Bišu māšu peru pieniņš

ir labs līdzeklis Vese***as saglabāšanai. Tas stiprina organisma pretošanās spēju infekcijām, stimulē As**sriti, regulē endokrīno dziedzeru darbību, labvēlīgi ietekmē ādas šūnas.

Lasi arī: 6 svarīgi jautājumi un atbildes par imunitāti / imūnsistēmu

5. Žeņšeņa

(Korejas Panax Ginseng C.A. Meyer) preparāti stiprina organismu un palielina tā dabiskās aizsargspējas, pretošanos vīrusu uzbrukumiem, kā arī stresam. Uzlabo labsajūtu.

6. Ķiploks

 jau gadsimtiem ilgi tiek izmantots Vese***as saglabāšanai un uzlabošanai. Aktīvās vielas, ko satur ķiploki, darbojas baktericīdi, stimulē imūnās sistēmas darbību, pazemina holesterīna līmeni asinīs, mazina As**svadu sieniņu caurlaidību, attīra organismu no sārņvielām, normalizē vielmaiņu.

Tiem, kas katru dienu ēdienkartē nevēlas ēst svaigus ķiplokus, tos var uzņemt tablešu veidā. Jāņem vērā fakts, ka mēs Ziemeļeiropā lietojam daudz mazāk ķiploku nekā to dara Dienvideiropā.

7. Un, protams, no vitamīniem rudenī un ziemā visnepieciešamākais ir C vitamīns.

 

Izvēloties dabas preparātus aptiekā, ir vērts pievērst uzmanību:

Dabas vielu preparātu sastāvā jābūt norādītām aktīvām vielām un to daudzumam, jo tieši aktīvās vielas garantē efektīvu ārstniecisko darbību.

Jāievēro preparāta lietošanas deva.  Ār*ti iesakot lietot dabiskos preparātus, nosaka pilnu lietošanas kursu. Tāpēc aptiekā, iegādājoties preparātu, jāpārbauda, vai iegādāta visa kursa deva.

Priekšroka dodama tiem preparātiem, kas ražoti Ziemeļeiropas valstīs, jo mums ir līdzīgi klimatiskie apstākļi un ēšanas paradumi.

Svarīgi, lai preparāti nesaturētu cukuru, mākslīgās garšvielas un krāsvielas, konservantus.

Mēs neesam izlutināti ar saules siltumu un gaismu, kas ir tik nepieciešama normālai organisma funkcionēšanai. Saule maz priecē mūs pat vasarā. Tomēr tas nav iemesls, lai rudeni un ziemu pavadītu zem segas pie televizora.

Lasi arī: 6 svarīgi jautājumi un atbildes par imunitāti / imūnsistēmu

Būsim veseli, dzīvosim enerģiski un pilnvērtīgi visu gadu, neļaujot vīrusiem un mikrobiem atņemt mums tik svarīgo laiku!

Konsultēja ārste Sanita Andrejeva

COMMENTS

Leave a Comment