Pēc šī raksta izlasīšanas tu vairs NEKAD nemetīsi ārā sīpolu mizas!

onoin

Sīpoli ir vieni no visbiežāk lietotajiem dārzeņiem gandrīz visu pasaules valstu virtuvēs, ne tikai to unikālās garšas, bet arī neskaitāmo veselīgo īpašību dēļ. Tomēr, mēs visi metam ārā sīpolu mizas.

Tagad centīsimies tevi pārliecināt tā vairs nekad nedarīt.

Vairāki pētījumi liecina, ka sīpolu mizās ir liels daudzums antioksidantu, pat vairāk nekā sīpolā pašā, un tas var vērienīgi uzlabot veselību.

Ārējā, brūnā kārtā ir bagātīgs antioksidantu, diētisko šķiedrvielu, flavonoīdu skaits, kas uzlabo ādas veselību.

Pietam, sīpolu mizās ir augsts kvercetīns daudzums; tas ir antioksidants, kas būtiski samazina brīvo radikāļu iedarbību uz cilvēka organismu, nomācot enzīmus, kas piedalās to veidošanā. Tas stimulē jaunu audu veidošanos un sadzīšanas procesu, kā arī uzlabo imūno sistēmu, veicina ķermeņa As**svadu (artēriju, vēnu, kapilāru) funkcionēšanu, normalizē As**svadu sieniņu caurlaidību, to veselumu un elastību. Tas ir nepieciešams normālai nervu sistēmas darbībai, garīgā darba spējām un efektīvai vielmaiņai.

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu par pārējām sīpolu mizu labajām īpašībām un kā tās lietot uzturā:

Leave a Comment