Sevis “uzvilkšana” ar domām: kas tas ir, kā tas kaitē mūsu laimei un kā to pārvarēt

Laika zaudējums . Ja jūs daudz uztraucaties un ritināt tās pašas domas savā galvā par kaut ko sliktu. Jūs vienkārši tērējat savu laiku un enerģiju. Jums ir mazāk enerģijas un citu resursu svarīgu uzdevumu veikšanai.

Turklāt “uzvilkšana” ar domām neļauj normāli atpūsties. Arī mūsu smadzenēm ir nepieciešama atpūta, taču, ja cilvēks nemitīgi domā par kaut ko ne pārāk patīkamu un pārmet sev vai liktenim kļūdas un problēmas, viņa apziņa ir pārslogota. Tā rezultātā kļūst grūtāk veikt intelektuālu darbu un vienkārši domāt.

Kā tikt galā ar sevis “uzvilkšanu” ar domām

Pastaigas un vingrošana . Sports mazina stresu, stiprinot mūsu biolauku. Ar maziem, bet ikdienas treniņiem pietiek, lai justos mierīgs un stiprinātu spēku. Tā var būt baseina apmeklēšana, stiepšanās, joga, pastaigas, skriešana, riteņbraukšana un tā tālāk.

Meklējiet lietas, kas palīdzēs jums atpūsties . Sports ir labs traucēklis, taču katram no mums ir patīkamas aktivitātes, kas arī ļoti labvēlīgi ietekmē garastāvokli. Ja, skatoties televīzijas pārraides, jūs kļūstat laimīgāks un atrauties no domām par problēmām un kļūdām, tad veltiet tam laiku. Ja tev patīk šūt, dziedāt, zīmēt, dejot, dari to biežāk. Prieks par šādām aktivitātēm palīdz novērst uzmanību no izmisuma.

Meditācijas . Protams, ir vērts pateikt dažus vārdus par šīm garīgajām praksēm. Meditācija ir viens no labākajiem līdzekļiem pret drosmi un pašsajūtu. Iemācīties meditēt nav grūti, taču, lai šo prakšu efekts būtu pamanāms, ir jāpraktizē katru dienu.

Nebaidieties lūgt palīdzību . Palūdziet draugiem palīdzēt jums morāli, atbalstīt ar padomu un labiem vārdiem. Tikt galā ar nepatīkamām atmiņām vienatnē dažkārt var būt ļoti, ļoti grūti.

Lasi arī: Vasaras saulgriežiem 2023. gadā ir ļoti īpaša burvība, pavadiet to pareizi, lai nezaudētu veiksmi un finansiālo labklājību

Lasi arī: Atradu veidu, ka glābt vistu, kuru aizmirsu pagatavot iepriekšējā dienā

Strādājiet pie savas pašcieņas . Visbiežāk trauksme un raizes ir saistītas ar domām par to, ko citi varētu domāt par mums. Lai izvairītos no šādas pieredzes, jums jāpaaugstina pašcieņa. Tam būs nepieciešama integrēta pieeja – iespējams, jums nepatīk jūsu svars, jūsu fiziskais stāvoklis. Gadās, ka iemesls ir slinkums, bet dažreiz mēs esam pārliecināti, ka esam nevērtīgi, lai gan tas tā nav. Mēģiniet analizēt, vai jūsu vidē nav cilvēki, kuri ar savu izsmieklu un kritiku atņem jums ticību sev.

Eksperti novēl jums panākumus jūsu mēģinājumos pārvarēt “uzvilkšanu” ar domām. Ja vēlaties sākt jaunu dzīvi bez šādām problēmām un uzmācīgām domām, tad sāciet ar  stresa mazināšanu un enerģijas stiprināšanu .

Leave a Comment