Šī medus saldējuma recepte liks aizmirst par veikalā nopērkamajiem desertiem. Īsta vasaras garša no vecmāmiņas recepšu grāmatas!

Globālās industrializācijas laikmets mums ir iekaustījis galvās, ka saldējumu pagatavot mājās ir gandrīz neiespējami.

Galu galā ideālai konsistencei, kā apliecināja sadzīves tehnikas pārdevēji, jums vienkārši nepieciešams saldējuma automāts! Un nevienu nesamulsināja fakts, ka saldējums parādījās pirms 5000 gadiem.

Tas nozīmē, ka ir daudz recepšu, kā to pagatavot bez īpaša aprīkojuma. Viens no maniem iecienītākajiem piemēriem ir medus saldējums ar olu dzeltenumiem.

Tā garša acumirklī aizved atpakaļ bērnībā, kad līdzīgus desertus vēl varēja atrast kafejnīcās.

Pašdarinātam saldējumam ir daudz vairāk priekšrocību nekā veikalā pirktam saldējumam. Pirmkārt, nav nepieciešams taupīt uz produktiem.

Jūs varat sevi iepriecināt ar pirmās klases krēmu. Otrkārt, bez garšas vai konservantiem – tikai dabīga garša! Treškārt, mājās gatavots saldējums vienmēr ir svaigs, kas ir pavisam cits stāsts.

Galu galā nevienu produktu nevar sasaldēt mēnešiem ilgi, nezaudējot savas garšas īpašības. Ja vien, protams, netiek izmantotas īpašas ķīmiskas vielas.

Kā pagatavot saldējumu ar medu

Sāksim ar manu mīļāko recepti, ko vecmāmiņa rūpīgi pierakstīja savā pavārgrāmatā. Šo recepti viņa reiz redzējusi kādā televīzijas pārraidē.

Lasi vēl: Šodien vārda dienu svin Anrijs, Arkādijs: vārdu nozīme!

Toreiz bija ļoti modē receptes ierakstīt tieši no TV ekrāna. Gadu no gada, tiklīdz saule sāk karsēt, es atveru vecu, nobružātu piezīmju grāmatiņu, meklējot savu iecienītāko saldējumu .

Medus ir ideāls cukura sīrupa aizstājējs, ko parasti izmanto šī populārā deserta pagatavošanai. Un, lai gan medus joprojām ir tas pats cukurs, tam joprojām ir priekšrocības. Turklāt garduma garša un aromāts kļūst daudz bagātāks.

Saldējumam ar medu būs nepieciešams:

250 ml bieza krējuma (vēlams no 20 un vēlams 30%)

100 g medus

3 olu dzeltenumi

šķipsniņa vanilīna vai 0,5 tējk. vaniļas cukurs

Turpinājums nākošajā lapā….

Leave a Comment